Vicepremierul Liviu Dragnea, trimis în judecată

Liviu-Dragnea1

[corner-ad id=1]Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind referendumul din 2012.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată , alături de alte 74 de persoane, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pe 6 septembrie 2012, pentru că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnături.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, având în vedere calitatea de deputat deţinută în prezent de Liviu Dragnea, se mai arată în comunicat.

Dosarul privind referendumul a fost instrumentat de procurorul Lucian Papici, acesta fiind retras, din 2 octombrie, din funcţia de şef al Secţiei I din DNA.

Încetarea mandatului procurorului Lucian Papici a survenit miercuri printr-o decizie a procurorului general, Tiberiu Niţu, şi a fost argumentată prin existenţa unor alte propuneri în unele funcţii de conducere.

Premierul Victor Ponta a intervenit însă acuzându-l pe Lucian Papici că ar fi făcut dosare la comandă politică.

Acesta a finalizat recent ancheta în dosarul presupusei fraude la refendumul de anul trecut, dosar în care este implicat vicepremierul Liviu Dragnea.

„Dosarele împotriva celor care au votat la referendum sunt dosare politice pornite de către Morar, domnul Papici şi toată trupa”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai precizat că retragerea delegării lui Lucian Papici din funcţia de şef al Secţiei I din cadrul DNA este firească în condiţiile în care acestuia i s-a terminat mandatul.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns