Transport de lemne fără documente de provenienţă

lemne1La data de 26 iulie a.c., o patrulă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Nehoiu şi un jandarm de la Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Nehoiu a depistat, pe DC 66 Varlaam – Vadu Oii, o autoutilitară ce era încărcată cu buşteni.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Gura Teghii care nu poseda documente pentru cei peste 19 metri cubi de material lemnos transportaţi.

La faţa locului a sosit şi fratele acestuia, care a încercat să împiedice organele de control să-l conducă pe tânărul de 29 de ani la cea mai apropiată unitate de poliţie ori unitate silvică.

Împotriva conducătorului auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 5.000 de lei amendă, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar fratele acestuia a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, s-a dispus confiscarea cantităţii de 19,543 metri cubi lemn lucru răşinoase, care a fost predată la Ocolul Silvic Gura Teghii.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns