Traian Băsescu şi Victor Ponta, criticaţi de Crin Antonescu

crin si ponta[corner-ad id=1]Liderul liberal a criticat, vineri, declaraţiile celor doi pe tema recentelor înlocuiri din DNA şi a insistat că este momentul ca starea justiţiei să fie dezbătută serios în Senat.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, propune un pact naţional pentru independenţa justiţiei, cu criterii, obligaţii şi reguli, încheiat între forţele politice şi instituţiile majore ale ţării.

Crin Antonescu a spus că o astfel de înţelegere ar trebui să înlocuiască acordul de coabitare dintre premier şi preşedinte, pe care l-a descris drept un troc politic ocult.

Liderul liberal a criticat, vineri, declaraţiile celor doi pe tema recentelor înlocuiri din DNA şi a insistat că este momentul ca starea justiţiei să fie dezbătută serios în Senat, sau chiar în Parlamentul reunit.

Inacceptabil: aşa a calificat preşedintele PNL, Crin Antonescu, modul în care premierul Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general în cazul Lucian Papici, dar şi telefonul dat de Traian Băsescu aceluiaşi procuror general.

Crin Antonescu spunea că are speranţa că Victor Ponta a făcut o greşeală, pentru că o justiţie independentă nu este împărţită pe parcele de influenţă între preşedinte şi premier.

„Victor Ponta trebuie să ştie că oricine, nu doar Traian Băsescu, oricine încearcă să intimideze, să influenţeze sau să controleze procurori sau instanţe, în România, va avea în mine un adversar la fel de hotărât, la fel de determinat, precum l-a avut Traian Băsescu în toţi aceşti ani”, a spus Crin Antonescu.

În ciuda acestor critici, Crin Antonescu spunea că PNL nu va rupe alianţa cu PSD, iar liberalii vor încerca să îndrepte lucrurile din mers.

Despre unitatea USL vorbea şi premierul Victor Ponta la Focşani.

El nu a dorit să-i răspundă public liderului PNL şi a vorbit doar despre păstrarea liniştii în interiorul USL.

„Eu şi cu domnul Băsescu, şi cu domnul Antonescu, pot să discut, eu vreau să avem linişte şi să putem să facem locuri de muncă, să facem investiţii, să ne dezvoltăm economic.

„Eu cred şi fac tot ce ţine de mine pentru a păstra USL unit şi guvernul USl îşi îndeplineşte, după cum vedeţi, toate obligaţiile pe care ni le-am luat anul trecut în campania electorală”, a declarat Victor Ponta.

De situaţia din USL se arată îngrijorat şi preşedinte conservator Daniel Constantin, care cere convocarea unei şedinţe de urgenţă.

El apreciază că s-a ajuns în situaţia incredibilă ca anumiţi parteneri din USL, pe care nu i-a nominalizat, să stea la pândă să atace pentru a capitaliza politic pe seama declaraţiilorceluilalt.

Acest reacţii în lanţ vin ca urmare a declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta cu privire la dosarele politice întocmite de procurorul Lucian Papici.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns