Tânăr român, condamnat la moarte în Malaezia

cirogarla1[corner-ad id=1]Un tânăr de 21 de ani din Prahova a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri. Hotărârea de condamnare nu este una definitivă, potrivit MAE.

Tânărul, de 21 de ani, condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, este din comuna prahoveană Telega.

Primarul comunei prahovene Telega vrea să ofere sprijin financiar familie tânărului român condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, potrivit redactorului nostru, Simona Uţă.

Ilie Gheorghe, primarul localităţii, a declarat că intenţionează să supună votului consiliului local un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar familiei tânărului pentru ca aceasta să se poată deplasa în Malaezia.

Primarul de la Telega a declarat ca tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi de bunica lui, fiind ”un copil cuminte, bun la învăţătură”.

Românul a fost văzut ultima oară în localitatea natală cu o lună înainte de a fi arestat, primarul comunei spunând că, in localitate, se ştia ca acesta a plecat spre Germania .

Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situaţia cetăţeanului român condamnat la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia, potrivit redactorului nostru, Carmen Gavrilă.

Ambasada a acordat asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz si mentine contactul permanent cu romanul condamnat, cu familia sa şi autorităţile locale.

Ministerul de Externe precizeaza pentru postul nostru de radio ca hotărârea de condamnare nu este una definitiva iar sentinta urmeaza sa fie supusa cailor de atac prevazute de legislatia locala. In prezent, sunt in pregatire 2 cai de atac.

Prin intermediul MAE, cetăţeanul român beneficiază de serviciile unui avocat, cât şi de legătura cu familia sa iar pe parcursul tuturor termenelor din proces, reprezentantul Ambasadei a fost prezent în sala de judecată.

In plus, in marja Adunării Generale ONU din septembrie, ministrul de externe, Titus Corlăţean, a avut o discuţie cu omologul malaezian, ocazie cu care a reiterat interesul părţii române cu privire la situaţia cetăţenilor români, cât şi faptul că autorităţile române urmăresc atent desfăşurarea proceselor.

Totodată, în contextul eforturilor depuse, o delegaţie din Centrala MAE a efectuat o vizită la Kuala Lumpur pentru a urmări la faţa locului desfăşurarea proceselor.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns