Suspecţi de furt prinși și identificați

hot-de-bicicleteTânăr suspectat de furturi de biciclete, identificat de poliţişti

În ziua de 1 septembrie a.c., un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Poşta Câlnău a fost depistat, pe varianta ocolitoare a municipiului Buzău, în timp ce se deplasa cu o bicicletă furată.

Din cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău a rezultat că furtul a fost comis în ziua de 15 august a.c., când suspectul a profitat de faptul că bicicleta a fost lăsată neasigurată, în faţa unui hipermarket din municipiu.

De asemenea, tânărul mai este suspectat şi de comiterea unui alt furt de bicicletă comis în aceleaşi împrejurări, în ziua de 29 iunie a.c..

Furturile figurau în evidenţe cu autor necunoscut.

Ambele vehicule au fost recuperate, iar poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

                   Totodată, poliţiştii atenţionează buzoienii că prin lăsarea neasigurată a bicicletei, hoţii „sunt invitaţi” să treacă direct la actul infracţional.

                   Asigurarea corectă a bicicletei creează mai multe probleme hoţilor, prin creşterea timpului în care se comite furtul. Hoţul este împiedicat, astfel, să folosească anumite componente ale bicicletei sau se vede chiar nevoit să renunţe la comiterea infracţiunii, pentru că se expune la riscuri prea mari.

 

Suspecţi de furt de floarea soarelui, prinşi în flagrant

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Secţiei 8 poliţie rurală Râmnicelu au depistat cinci persoane imediat după ce acestea au furat floarea soarelui de pe un teren situat în afara localităţii Balta Albă.

Suspecţii – patru bărbaţi cu vârste între 34 şi 23 de ani şi o femeie în vârstă de 30 de ani, toţi din comuna Vâlcelele – au fost prinşi de poliţişti în apropierea terenului, în timp ce se deplasau cu două căruţe, în atelaje fiind găsită cantitatea de aproximativ 200 de kilograme de floarea soarelui.

Din cercetări, a rezultat că suspecţii au provocat şi distrugeri pe un teren cultivat cu porumb situat în aceeaşi zonă, valoarea pagubelor urmând a fi comunicată de către proprietarul culturii.

Pe numele celor cinci persoane a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, cercetările fiind continuate de poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Balta Albă.

Proprietar de pădure, cercetat de poliţişti pentru tăiere ilegală de arbori

În ziua de 31 august a.c., în timp ce acţionau pe raza comunei Bisoca pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, poliţişti din cadrul Secţiei 2 poliţie rurală Beceni au identificat 34 de piese din specia pin, cu un volum total de 15 metri cubi, pe o suprafaţă de teren amenajată drept rampă de încărcare, iar în imediata apropiere doi localnici în vârstă de 44, respectiv 37 de ani.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul în vârstă de 44 de ani tăiase lemnele din pădurea sa, iar în dimineaţa zilei de 31 august, ajutat de fratele său, în vârstă de 37 de ani şi de alte două persoane, le-a fasonat şi târât în rampă, de unde urma să le transporte la un centru de prelucrare.

Poliţişti au identificat în pădurea suspectului 12 cioate din specia pin, tăiate recent, ce nu purtau amprenta dispozitivului silvic de marcat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei 2 poliţie rurală Beceni.

Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns