Steliştii schimbă peluza. Ultraşii vor sta la partida cu Turcia în partea opusă a arenei

cod-ros-albastru-in-tribunele-national-arena-cuprinsi-de-panica-stelistii-renunta-la-partida-cu-twente_size1

*Violenţele de la meciul cu Ungaria, din peluza românilor, i-au obligat pe organizatori să ia măsuri: ultraşii roş-albaştri vor sta la partida cu Turcia în partea opusă a stadionului
*Doar 500 de suporteri turci sunt aşteptaţi la meciul de astăzi
*Până ieri se vânduseră aproximativ 25.000 de bilete
Incidentele din peluza rezervată grupurilor organizate de suporteri români a stricat imaginea de ansamblu a meciului cu Ungaria. O victorie mare a fost umbrită de orgoliile câtorva ultraşi care nu au putut uita, pentru două ore, de rivalităţile interne. Steliştii s-au bătut cu cei de la Dinamo, iar jandarmii au intervenit în forţă, dispersându-i pe toţi cei aflaţi în peluză, fie că au fost sau nu implicaţi în bătaie. „S-a făcut o mare greşeală că s-au dat bilete gratuite galeriilor. Dacă nu ar exista aceste grupuri, tot stadionul ar fi o galerie“, a punctat ieri şeful LPF, Dumitru Dragomir.
Cum şi pentru meciul cu Turcia a existat o înţelegere între FRF şi marile grupuri de suporteri dinBucureşti, prin care acestea au primit tichete, comitetul de organizare a fost nevoit să ia măsuri de urgenţă pentru a nu mai apărea incidente de genul celor care au avut loc vineri. „Am avut o şedinţă de dimineaţă (nr – ieri). Am decis ca suporterii stelişti care au stat la Peluza Sud (nr – dinspre Bulevardul Basarabia) să fie mutaţi pe partea opusă a stadionului. Sperăm astfel să evităm ciocnirile între fani“, a declarat pentru ProSport purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.
Cum de la Istanbul şi-au anunţat prezenţa numai 500 de suporteri, iar la meciul de la Istanbul, din octombrie nu au fost incidente care să implice „poliţe“ între fani, mare grijă a organizatorilor se îndreaptă spre suporterii români. Fanii turcii vor veni la stadion fără escortă şi nu vor avea o zonă de campare protejată, aşa cum s-a întâmplat cu cei maghiari.
„Suporteri, avem nevoie de voi!“
FRF se confruntă însă cu o altă mare problemă. Până ieri se vânduseră aproximativ 20.000 de bilete, cu un pic de agitaţie în ultimele ore. „Jucătorii şi componenţii staff-ului tehnic al echipei noastre naţionale fac un nou apel către suporterii tricolorilor, care şi-au încurajat atât de frumos favoriţii în jocul cu Ungaria, să vină la stadion, mâine, în număr cel puţin la fel de mare.
„Vineri, internaţionalii români i-au simţit pe fani alături de ei şi ştiu că împreună vom putea face, pe 10 septembrie, pasul decisiv către play-off“, a fost mesajul postat pe siteul FRF. Bilete se vor mai vinde şi azi, între orele 11:00 – 19:00.
„În ciuda apelurilor, la meciul cu Ungaria 35.000 de suporteri au venit cu numai o jumătate de oră înainte să înceapă partida şi probabil că nu s-a mai făcut un control amănunţit”, Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmerie
România şi Turcia au cote destul de apropiate la casele de pariuri. Conform Stanleybet, tricolorii au o cotă de 2,30 la victorie, faţă de 2,85, cât au oaspeţii.
Întrebări pentru organizatori şi Jandarmerie
1. Cum este posibil ca un suporter, în speţă cel descoperit în imaginile ProSport, să intre pe Naţional Arena având asupra lui un box metalic? După cum se vede, a folosit boxul în timpul violenţelor.
2. Din imagini se vede cum suporterul respectiv, identificat ca fiind din tabăra Stelei, loveşte un alt fan, de faţă cu unul dintre stewarzii BGS. De ce acesta nu a intervenit pentru a-l reţine pe huligan?
3. Ce se poate face pentru ca la meciul cu Turcia suporterii să nu mai intre cu arme albe? Poate fi identificat suporterul respectiv şi interzis pe stadioane pe baza imaginilor?

 

 

Suleyman Magnificul sau Terim?

 

Meciul România – Turcia va fi transmis de Antena 1, iar mai bine de o oră meciul de fotbal se va suprapune peste unul dintre cele mai urmărite seriale de la noi, legat de istoria Turciei: Suleyman Magnificul. Conform paginademedia.ro, marţea trecută, serialul de pe Kanal D a fost lider de piaţă, cu 1,7 milioane de telespectatori în fiecare minut.

Preluat de pe: PROSPORT

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns