Specialiştii încearcă să afle cauza cutremurelor de la Izvoarele

cutremur_1[corner-ad id=1]Specialişti de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului şi de la Institutul Geologic al României vor analiza fenomenele din zonă.

Un specialist de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a ajuns în această dimineaţă la Prefectura Galaţi, unde participă la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care se discută situaţia din localitatea Izvoarele, unde în ultima perioadă au avut loc mai multe cutremure.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, autorităţile judeţene vor inventaria inclusiv spaţiile de cazare disponibile în comuna Slobozia Conachi, care ar putea fi folosite în cazul în care activitatea seismică va continua.

Tot astăzi va veni la Izvoarele o echipă de specialişti de la Institutul Geologic al României care va analiza aceleaşi fenomene.

Proteste ale localnicilor

Câteva zeci de localnici au blocat, joi, pentru o oră, Drumul judeţean care asigură legătura dintre sat şi DN 25.

La intervenţia poliţiştilor din comună drumul a fost deblocat, dar protestul a continuat pe marginea acestuia.

Primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparţine satul Izvoarele, Ion Neculau a declarat pentru Radio România Actualităţi că a cerut autorităţilor de la Bucureşti, ca un specialist geolog să locuiască timp de 10 zile în sat, să monitorizeze aparatura de specialitate montată şi să explice cetăţenilor evoluţia situaţiei.

Directorul Institutului de specialitate, Constantin Ionescu susţine, că seismele de la Galaţi se încadrează în activitatea tectonică normală şi nu pot fi, deocamdată, corelate cu alte activităţi.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns