Sistemul centralizat de furnizare a căldurii, „nepornit”

cald1

[corner-ad id=1]Unele asociaţii de proprietari încearcă să reducă facturile la încălzire şi amână, în acord cu RADET, furnizarea agentului termic.

Deşi temperaturile au scăzut pentru mai multe zile la rând sub 10 grade Celsius, puţine primării au decis să pornească sistemul centralizat de furnizare a căldurii.
Deocamdată se fac probele pentru pornirea sistemului, dar o decizie se va lua după consultarea preşedinţilor de asociaţii.
Specialiştii spun că instalaţiile, odată pornite, trebuie să funcţioneze continuu până la primăvară, dar pentru zilele următoare se anunţă o încălzire a vremii în toată ţara.
De obicei, furnizarea căldurii începe spre sfârşitul lunii octombrie, când temperaturile o impun, dar când îşi dau acordul şi consumatorii.
Acest ultim argument cântăreşte la fel de mult, pentru că unele asociaţii de proprietari încearcă să reducă facturile la încălzire şi amână, în acord cu RADET, furnizarea agentului termic.
O astfel de situaţie este la Constanţa. Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din oraş, Marcel Dragu, spune ca RADET „poate să se înţeleagă cu fiecare asociaţie, cu fiecare bloc, daca vor căldură sau nu vor căldură”.
„Asociaţiile trebuie să se înţeleagă între ele, pentru că sunt foarte mulţi care nu vor căldură acum pentru că nu-şi permit să plătească.
„Sunt încă persoane şi asociaţii care nu au terminat cu datoriile de anul trecut şi nu sunt dispuse să înceapă deja căldura de acum cu alte datorii”, a spus Marcel Dragu.
Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns