România şi Bulgaria ” au îndeplinit criteriile pentru Schengen”

European Commission President Jose Manuel Barroso gestures as he speaks during a news conference in OsloPreşedintele Comisiei Europene a declarat pentru un post de televiziune din Bulgaria că ar fi corect ca Bulgaria şi România să aibă cât mai curând şansa să adere la Schengen.

Cât mai curând, România şi Bulgaria trebuie să primească o şansă de aderare la zona de liberă circulaţie Schengen, spune preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El susţine că nu trebuie să existe cetăţeni europeni de rangul întâi şi de rang secund, Comisia Europeană fiind de partea celor care doresc o Europă unită, puternică şi deschisă.

Bulgaria şi România au îndeplinit criteriile de aderare la zona Schengen şi va fi corect să le fie oferită această posibilitate cât mai repede.

Aceasta este poziţia mea şi cea a Comisiei Europene, a declarat într-un interviu pentru postul naţional de radio Orizont, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El a amintit că în privinţa pieţelor de muncă, principiul liberei circulaţii a persoanelor nu trebuie pus sub semnul întrebării în cadrul uniunii.

„Dacă apar probleme legate de nerespectarea acestuia sau abuzuri, există mecanisme care ne permit să intervenim.

„Nu trebuie să existe ţări membre de clasa întâi sau de clasa a doua. Vom face totul ca să nu existe statute diferite ale ţărilor membre”, a spus Jose Manuel Barroso.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns