România, „pregătită să intre în zona Schengen”

Romania's Prime Minister Victor Ponta gestures during a news conference at Victoria palace in BucharestPremierul Victor Ponta afirmă că opoziţia unor politicieni francezi faţă de acceptarea României în spaţiul Schengen „este motivată electoral.

România este pregătită nu doar tehnic, ci şi economic şi politic pentru a intra în zona europeană de liberă circulaţie, a declarat astăzi, la Bistriţa, premierul Victor Ponta.

El a răspuns astfel liderului PDL Cluj, Daniel Buda, care i-a cerut să îşi asume eşecul intrării în Spaţiul Schengen şi să demisioneze, după ce purtătorul de cuvânt al guvernului francez a declarat că ţara noastră nu întruneşte condiţiile de aderare.

Primul-ministru a explicat că politicenii francezi încearcă să câştige simpatia electoratului.

„Acum vin alegerile locale, s-au terminat alegerile din Germania şi vin alegerile din Franţa.

„Există o mare ipocrizie şi o mare demagogie din partea unora dintre politicienii din aceste ţări, care îi mint pe proprii lor cetăţeni şi le spun că dacă România şi Bulgaria nu intră în Schengen, nu mai sunt probleme cu romii.

„Vor fi probleme pentru că noi nu suntem în Schengen şi romii sunt acolo.

„Problemele vor persista până când România şi UE vor avea suficiente resurse pentru a aplica strategia de integrare”, a declarat Victor Ponta.

„Demisia guvernului”

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a cerut demisia „de îndată” a lui Victor Ponta şi a guvernului pentru „incapacitatea de a gestiona în mod coerent şi corect” interesele ţării privind aderarea la spaţiul Schengen, în condiţiile în care şi Franţa, unde sunt la putere socialiştii, a spus „nu” României.

„Este un eşec pe care Ponta trebuie să şi-l asume şi care trebuie să ducă în mod clar la plecarea acestuia din fruntea guvernului.

„Dacă nici la socialiştii lui din Franţa nu are trecere, atunci cum o să aibă trecere la Merkel?”, a spus Daniel Buda, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat, joi, pentru postul de radio RMC, că „nu sunt întrunite condiţiile” pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

„Credem că nu sunt întrunite condiţiile (pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen) şi nu suntem singurii (care cred acest lucru)”, a declarat Najat Vallaud-Belkacem.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns