România „nu va fi primită prea curând” în Schengen

A passenger walks past a European Union sign at the border cross with Croatia in Dobova[corner-ad id=1]Potrivit ministrului francez al afacerilor europene, Thierry Repentin, motivul ar fi raportul negativ pe care Comisia Europeană îl va întocmi în domeniul justiţiei.

România şi Bulgaria nu vor fi probabil primite în curând în Spaţiul Schengen, din cauza raportului pe care Comisia Europeană îl va întocmi în domeniul justiţiei şi care va fi negativ, afirmă ministrul francez al afacerilor europene, Thierry Repentin.

Într-un interviu la RFI, responsabilul francez spune că cele două ţări mai trebuie să facă eforturi.

La rândul său, vicepreşedintele grupului de prietenie româno-francez, Pierre Dufau, crede că integrarea rromilor în comunitatea franceză sau în cea europeană nu ar trebui legată de intrarea României în spaţiul de liberă circulaţie.

Aflat miercuri la Bucureşti, el a afirmat că Franţa susţine aderarea României la Schengen în etape, dar sunt necesare progrese în acest sens.

Obiectivele parteneriatului strategic se susţine prin reciprocitate, a fost replica ministrului de externe, Titus Corlăţean.

El l-a informat miercuri, în şedinţa de guvern, pe premierul Victor Ponta că le va transmite acest lucru autorităţilor franceze, prin canale diplomatice.

„Ceea ce am stabilit în parteneriatul strategic şi foia de parcurs pe care aţi semant-o cu premierul francez, la Paris, în urmă cu câteva luni, acolo unde este inclus un obiectiv comun asumat de ambele părti, sprijinirea de către Franţa a demersurilor României pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi unde sunt şi alte obiective politice, strategice, economice, culturale extrem de importante, un astfel de parteneriat strategic se susţine prin reciprocitate.

„Dacă nu există reciprocitate atunci este bine să primim pe canale oficiale şi nu prin intermediul mass-mediei din partea guvernului francez această concluzie”, a declarat Titus Corlăţean.

Subiectul Schengen se va afla şi pe agenda vizitei pe care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o face joi la Paris.

El va avea mai multe întrevederi cu oficialităţi franceze.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns