România „a primit 2 miliarde de euro de la CE” în 2013

Teodorovici-1[corner-ad id=1]Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a anunţat că rata de absorbţie a fondurilor UE a ajuns la aproape 24% la inceputul acestei luni.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a anuntat ca România a încasat peste două miliarde de euro de la Comisia Europeană în acest an,  în perioada 1 ianuarie – 2 octombrie 2013 iar rata de absorbtie a ajuns la aproape 24% la inceputul acestei luni.

Ministrul a precizat ca valoarea totală a rambursărilor a ajuns în prezent la un nivel aproape dublu faţă de sfârşitul anului 2012.

Cea mai mare sumă a fost rambursată Romaniei de la Comisia Europeana în cadrul Programului Operaţional Regional – peste 572 milioane de euro.

Pe locul al doilea se afla Programul de Dezvoltare a Resurselor Umane, în cadrul căruia au fost returnate fonduri în valoare de peste 571 milioane de euro.

Prin Programul Operaţional Sectorial Mediu au fost rambursate fonduri de peste 441 milioane de euro, iar prin Programul Operaţional Sectorial Transport, peste 429 milioane de euro.

La data de 2 octombrie, suma solicitată Comisiei pentru a fi rambursată României era de peste 4,56 miliarde de euro.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns