Restricţii pentru maşinile grele pe drumurile din Galaţi

traficTraficul e restricționat pentru autovehiculele cu masa maximă mai mare de 3,5 tone pe: DN25 Galați-Tecuci, DN26 Slobozia-Oancea, DJ251A Drăgușeni-Corod şi DJ253 Băleni-Cudalbi.

Polițiștii gălățeni aduc la cunoștința conducătorilor auto faptul că, din cauza precipitațiilor abundente, traficul rutier este restricționat pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe următoarele drumuri naționle  și județene: DN 25 Galați – Tecuci, DN 26 Slobozia – Oancea, DJ 251A Drăgușeni – Corod şi DJ 253 Băleni – Cudalbi.
În plus, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, sunt blocate DN 25 între Vameş şi Tudor Vladimirescu (unde apa a inundat, de ieri, carosabilul) şi DJ 253, între Băleni şi Cudalbi (din cauza avarierii unui pod).
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, şoferii sunt sfătuiţi ca înaintea efectuării oricărei manevre în trafic să se asigure temeinic.
„Atunci când vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
„De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele”, se arată în recomandarea poliţiei rutiere.
Referitor la circulaţia în condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI
Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns