Razie prin baruri pentru prinderea elevilor chiulangii

WEB000292_20131005_1_11[corner-ad id=1]Jandarmii au prins aproape 20 de elevi din Moineşti şi Comăneşti in baruri, la „păcănele” sau consumand alcool.

Saptamana aceasta, jandarmii din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Moineşti au executat o serie de acţiuni punctuale în municipiul Moineşti şi oraşul Comăneşti, unde au fost depistaţi 18 elevi în cafenele şi baruri, absetând nejustificat de la cursuri.
Aceştia au fost identificaţi şi prezentaţi în faţa conducerii instituţiilor de învăţământ din care făceau parte, urmând a fi aplicate măsuri în conformitate cu prevederile regulamentului de ordine interioară.
Cu aceeaşi ocazie, au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale elevilor care au fost surprinşi consumând alcool.
Prevenirea faptelor antisociale este un domeniu de activitate al Jandarmeriei Române ce justifică poziţia acestei instituţii aflată „în slujba cetăţeanului”. În acest sens este necesară adoptarea unor măsuri preventiv – educaţionale în vederea formării unei atitudini bazate pe integritate morală şi spirit civic.
Pe lângă activităţile desfăşurate în săptămâna care tocmai s-a încheiat, specialişti din cadrul unităţii vor fi prezenţi şi în interiorul unităţilor şcolare pentru a prezenta elevilor teme cu caracter preventiv (împotriva violenţei, criminalităţii, discriminărilor de orice fel) şi vor argumenta „pe înţelesul tuturor” rolul instituţiei în acest domeniu.
Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI
Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns