Proiectul de buget pe 2014, fără majorări salariale la bugetari

bugetari

[corner-ad id=1]Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe o estimare de creştere economică de 2,2%, o inflaţie de 3% şi un curs de schimb de 4,45 lei pentru un euro.

Proiectul de buget pe anul viitor, în forma actuală, nu include majorări salariale pentru personalul din sectorul de stat, nici o creştere a numărului de locuri de muncă din sectorul bugetar.

Se vor aloca în schimb fonduri pentru creşterea punctului de pensie, conform algoritmului prevăzut de legislaţia în vigoare.

Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe o estimare de creştere economică de 2,2%, o inflaţie de 3% şi un curs de schimb de 4,45 lei pentru un euro.

Se mizează, de asemenea, pe o creştere a consumului individual a gospodăriilor de aproape 2% şi pe o reducere a numărului de şomeri cu 20.000 de persoane faţă de 2013.

Scrisoarea-cadru de realizare  bugetului pentru anul viitor, publicată pe pagina de internet a Ministerului de Finanţe, menţionează creşterea valorii punctului de pensie cu 3,76%, rezultată din indexarea cu rata medie anuală a inflaţiei şi din majorarea cu jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut înregistră în 2012.

Astfel, punctul de pensie va ajunge la 790,80 lei.

Bugetarii nu primesc tichete de masă nici în 2014

Despre salariile bugetarilor se menţionează doar că diversele instituţii de stat vor trebui să se încadreze în limitele de cheltuieli de personal prevăzute în strategia fiscal-bugetară.

Numărul posturilor în sectorul de stat nu va putea depăşi, la anul, numărul mediu de posturi ocupate în perioada ianuarie-iulie 2013, nu se acordă nici în 2014 tichete de masă, tichete de vacanţă, tichete-cadou şi nici premii, prime sau plata orelor suplimentare.

În domeniul tichetelor de masă urmează, de altfel, să intre în vigoare, în primăvară, un nou act normativ, care prevede posibilitatea de emitere a acestora şi în format electronic.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns