Procuratura bulgară anchetează proiectul nuclear Belene

agerpres_4175092111111111111111111111111111[corner-ad id=1]Patru manageri implicaţi în construirea centralei nucleare de la Belene vor răspunde pentru delapidarea a 4 milioane de euro.

Procuratura a „intrat” în proiectul nuclear „Belene”. Patru manageri vor răspunde pentru delapidarea a 4 milioane de euro.

A fost stabilită o cauţiune record de 500 000 de euro.

Sunt anchetaţi doi foşti şi un actual ministru al Economiei şi Energeticii.

La numai 10 zile după ce ofiţeri din Agenţia pentru securitate naţională au perchiziţionat birouri ale Companiei naţionale de electricitate şi cele ale companiilor „Warley Parsons” şi „Risk Engineering”, procuratura a depus acte de acuzare pentru delapidarea a peste patru milioane de euro împotrivă doi din foştii directori executivi ai Companiei naţionale şi a preşedinţilor companiilor de consultanţă.

Hartă: Locaţia proiectului nuclear de la Belene. (Clic pe poză pentru mărire)

Cei patru nu au respectat decizia parlamentului de la 29 martie 2012 privind oprirea proiectului nuclear „Belene”.

Procurorul şef adjunct Borislav Sarafov nu a exlus posibilitatea ca doi foşti şi un actual ministru al Economiei şi Energeticii să fie acuzaţi.

El a adăugat că în cazul „Belene” a fost aplicată schema folosită pentru fraudarea Companiei de termoficare a capitalei.

Proprietarului companiei „Risk Engineering” Bogomil Mancev i-a fost stabilită o cauţiune record de 500 000 de euro.

El a declarat în apărarea sa că din Compania naţională de electricitate nu au reziliat contractul cu principalul consultatnt – „Warley Parsons” iar miniştrii respectivi nu au ordonat sistarea plăţilor.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns