Poliţiştii au depistat o tânără în vârstă de 19 ani, care conducea un autoturism cu 114 km/h în localitatea Costeşti (pe DN2 E85)

radar-politiePoliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente şi au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate.

96 de abateri au fost la regimul legal de viteză, iar împotriva a trei şoferi care şi-au condus maşinile cu peste 100 km/h în localităţi tranzitate de DN2 E85 a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 114 km/h – a fost înregistrat, în localitatea Costeşti, un autoturism la volanul căruia se afla o tânără în vârstă de 19 ani, din Galaţi.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării patru permise de conducere (trei pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea şi depăşirea şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice), au sancţionat contravenţional 30 de pietoni indisciplinaţi şi au întocmit două dosare penale.

Într-unul dintre dosare, poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar cel de-al doilea a fost întocmit după ce poliţiştii rutieri au identificat în trafic un bărbat de 35 de ani din comuna Săhăteni, care conducea un autoturism înmatriculat în străinătate, ce nu avea drept de circulaţie în România. Poliţiştii au mai constatat, în cazul respectiv, că şoferul avea un permis de conducere provizoriu, valabil doar pe teritoriul statului Cipru.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns