Poliţiştii au adresat recomandări preventive buzoienilor aflaţi în Parcul Tineretului

DSCF4513În ziua de 6 august a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului Rutier şi Poliţiei municipiului Buzău – Biroul de Proximitate au desfăşurat o activitate de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care le pot adopta pentru reducerea riscului victimal.

Parcul Tineretului din municipiul Buzău a fost zona vizată de poliţişti, care au reamintit adulţilor cum trebuie să procedeze pentru a nu deveni victime ale escrocilor ori ale infracţiunilor de furt din auto, din locuinţă sau ale faptelor cu violenţă.

De asemenea, au fost abordate aspecte ce ţin de supravegherea minorilor şi de prevenirea victimizării acestora, dar şi aspecte referitoare la siguranţa rutieră.

Nu au fost uitaţi nici copiii, cărora poliţiştii le-au oferit sfaturi pentru o vacanţă în siguranţă, precum şi orare şi semne de carte.

La acţiune a participat şi coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău, care a adresat recomandări pe linia prevenirii consumului substanţelor interzise.

Poliţiştii au adresat recomandări atât celor aflaţi în parc, dar şi persoanelor care se răcoreau la ştrand şi piscină, acestea din urmă fiind atenţionate să nu îşi lase bunurile personale de valoare (bani, telefoane mobile etc.) nesupravegheate.

Acţiunea a fost organizată în baza programelor prioritare de prevenire şi a campaniilor „Vacanţă în siguranţă” şi „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns