Pre(a)zicatoru’ Pafnutie Nestradalu’

1367335974nasMi-ajunsera la ureche niscai zvonuri, cum ca USL-ul se va rupe curand. Personal, si mie mi se rupe de treaba asta, da’ nu conteaza de ce, cand si unde mi se rupe mie, unui simplu CNP din marea de CNP-uri din listele de votare.

Totusi, n-am putut sa nu retin ca cica ruperea ar fi prin decembrie, cand votantii sunt ocupati cu toti mosii traditionali (Mos Nicolae, Mos Craciun…astia), cu liberele de ,,sfintele” sarbatori, si goana dupa haleala aferenta, cu Revelionul… Asta ca sa nu para o asa mare tragedie (nu ca ar fi, da’ orsicat…). Adica sa ni se rupa…in masa si noua tuturor, ca atunci avem alte griji, nu asta! Iminenta despartire a ,,yin”-ului si ,,yang”-ului ce pareau a fi PSD-ul si PNL-ul, este mai mult decat evidenta in ciuda discursurilor sforaitoare ale lui Antonescu, de exemplu, care, iata se arunca cu capu’-nainte in lupta pt Cotroceni. Deja se fac oarece miscari de trupe, reasezari pe posturi, la mica intelegere, inainte de marea rupere. Nu de alta, da’ divortul asta se vrea sa fie in termeni amiabili: ia tu agentia aia, da-mi mie p-aia, iti dau directoru’ ala, tu mi-l dai p-ala, hai sa nu urlam ca ne-aud vecinii, ne stie cartieru’…Sa fie bine ca sa nu fie rau, iar la iarna, anuntam ,,oficial”. Io cre’ ca acu’ astia sunt-cum ar zice romanu’- ,,fiecare cu pizda ma-sii”. Fiecare isi face campanie separat, insa nu pot sa nu constat ca Antonescu a plecat cu un oarece handicap. Pt ca, din postura de prim-ministru PSD, cu un intreg Guvern subordonat, cu agentii si institutii de sondare a opiniilor publice, altfel se vede candidatura la europarlamentare…Si chiar la prezidentiale. Si daca Crin si Viorel sunt olecuta mai mult suparati unu’ pe altu’, dupa cum par de la un timp incoace, iar asta din urma nu-l sprijina, e nasol pt Crin. Io zic ca se va adeveri proorocirea lui Traian Intaiul (si Ultimul), care ‘ce ca ,,Antonescu nu va fi niciodata presedinte”. Nu m-ar mira ca PSD-ul sa faca un blat mega-ultra-super-hiper-gigantic cu PDL-ul si Basescu, iar Crin sa se ofileasca de dorinta neindeplinita de a fi-vorba cantecului-,,pentru o zi presedinte”…
Da’ nu-i o tragedie, ca de cand cu tigania asta pe coroane si titlurile de regi si imparati, are toate sansele sa ajunga Regele PNL-istilor de Pretutindeni si de Nicaieri. Si va avea si o coroana…una dentara suflata cu aur, sa se bucure si inima lui simtitoare de visator…Sa moara calu’ lu’ Napolion, dac n-o fi asa! Mai vorbim in dechemvrie, dac-om prinde si n-o veni iar fu’n sfarsit de lume…Sa vedeti atunci, tigania dracu’ !
Tetrailes bahtalo!
Pre(a)zicatoru’ Pafnutie Nestradalu’

Autor: Viorel Dodan

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns