Plăţile UE pentru fermieri, „făcute mai devreme”

grau(1)(1)Comisia europeană a decis să permită ţărilor membre ale UE să plătească până la 50% din sumele cuvenite pentru acest an, de la jumătatea lunii viitoare.

Fermierii români ar putea primi mai devreme o parte din plăţile directe acordate de Uniunea Europeană.

Comisia a decis să permită ţărilor membre ale Uniunii să plătească până la 50% din sumele cuvenite pentru acest an, de la jumătatea lunii viitoare.

Vremea capricioasă din acest an le-a dat de furcă fermierilor din multe ţări europene.

Comisia încearcă să-i sprijine prin decizia de a devansa termenul de la care se pot face plăţile directe, spune  Roger Waite, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru agricultură.

„Motivul este că au fost condiţii meteo dificile în multe regiuni din Uniunea Europeană în acest an şi ceea ce facem acum este să dăm statelor membre posibilitatea de a acorda mai devreme o parte din plăţile directe prevăzute pentru 2013” a mai spus Roger Waite.

Roger Waite a mai spus pentru Radio România că plăţile se pot face de la 16 octombrie, în loc de 1 decembrie, iar decizia de a le acorda efectiv va fi luată de fiecare stat membru.

„Ţările membre au acum câteva săptămâni la dispoziţie pentru a evalua condiţiile pe care le au fiecare şi dacă pot face plăţile din punct de vedere administrativ. Trebuie să ne asigurăm că, dacă banii sunt plătiţi cu o lună şi jumătate mai devreme, ajung la cei care au într-adevăr nevoie de ei. Este decizia fiecărui stat membru dacă foloseşte sau nu această posibilitate”, a mai spus Roger Waite.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns