MARLANUL DE RAMNIC SI PITIPOANCA DE COMPANIE

marlanDaca va amintiti, a aparut un ATLAS DE MITOCANIE URBANA, unde erau stranse la un loc animalele urbane ce ne inconjoara. Dintre acestea:

– Cocalarul din trafic (Musculo Cocalarus);

– Marlanul de Dorobanti (Dorobantio Ostentativus);

– Badaranul de cinematograf (Pelicula Bipedus Retardus);

– Taranul de Mall (Mallus Homo Retardus);

– Pitiponca de Companie (Siliconatus Felina);

– Mitocanul de birou (Multinationalus Mitocanus);

– Baiatul de bani gata (Trabucus Fitas Exprimatus).

Ne-am gandit sa identificam si in fauna orasului nostru specii ale faunei (sub)urbane, certate cu bunele maniere. in ultima vreme, speciile daunatoare s-au inmultit peste masura in aceasta rapa mare si lunga. Pentru cei care nu stiu, sensul apelativului „ramnic” este „canal cu peretii abrupti prin care se scurge o apa curgatoare, rapa mare si lunga”. Asadar prin acest canal se scurg din ce in ce mai multi toparlani, intocmai ca sobolanii de prin vagaunile targului, raspandind duhoarea mizeriei, saraciei endemice si degradarii edilitare, prostitutiei, alcoolismului etc.

Desi mic pe langa Bucuresti, Ramnicul se poate „mandri” cu cateva specii ale mitocaniei urbane. Cocalarul de trafic, Pitipoanca de companie, Baiatul de bani gata, Ghertoiul de bloc, pot fi intalnite si in geografia orasului nostru. Cum n-avem o strada precum Dorobanti, plina de cluburi de noapte in care indivizi extrem de bogati vin sa-si flexeze ego-ul, fitosii nostri se aduna pe unde pot, de obicei pe la cafenele recent deschise.

MARLANUL DE RAMNIC

Marlanul de Ramnic, cu originea la periferia orasului, isi face simtita prezenta in centru la volanul unui bolid ostentativ de zeci de mii de euro, de preferat Audi Q7 sau BMW X6, cu geamuri fumurii, din care razbat acordurile orientale ale ultimelor productii manelistice. Il recunosti dupa ceafa groasa si asudata (de munca?), maioul mulat pe trup, lantul, bratarile si ghiulurile, toate din aur. O pereche de ochelari de soare de firma intregeste tinuta. E insotit de o Pitipoanca de companie, proprietatea sa, racolata de prin liceele ramnicene. Opulenta, stridenta si provocatoare, cu forme apetisante, pitipoanca atrage atentia si invidia altor specii de femele, mai putin norocoase. Fiind „pasare de noapte”, pitipoanca poarta ziua ochelari mari de soare. O geanta fatoasa, de marca, ascunde sumedenia de cosmetice cu care fata isi intretine imaginea. Dupa cateva sticle, marlanul transforma autoturismul de teren in laborator sexual, supunandu-si sclava la felurite perversiuni.

Pizmuit de baietii de cartier, strain de bunul simt si de scoala, Marlanul de Ramnic ramane un reper pentru multi dintre oraseni. Dorit de carciumari si proprietarii cluburilor si hotelurilor (doar le face vanzare, nu?), marlanul face prozeliti si isi impune comportamentul in randul diverselor specimene.

Deci, in lipsa unor metode de exterminare a unei astfel de specii daunatoare, lipsita de caracter, plina de vicii, fara putinta si dorinta de indreptare, Marlanul de Ramnic prospera, intr-un mediu perfect pentru el, o rapa mare si lunga, cu o fauna plina de specii pagubitoare.

Autor:  Razvan Chirac

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns