Poliţiştii au sancţionat în week-end peste 800 de abateri de la regulile de circulaţie…

permise-suspendateAcţiuni desfăşurate de poliţişti pentru siguranţa traficului rutier / Poliţiştii au sancţionat în week-end peste 800 de abateri de la regulile de circulaţie şi au reţinut în vederea suspendării 21 de permise de conducere

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au intensificat în week-end acţiunile pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie.

Poliţiştii i-au vizat, în principal, pe şoferii care nu respectă regimul legal de viteză şi pe cei „tentaţi” să se urce la volan după ce consumă băuturi alcoolice, însă nu au trecut cu vederea nici celelalte abateri care pun în pericol siguranţa traficului rutier.

În total, au fost aplicate 819 sancţiuni contravenţionale, dintre care 440 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, valoarea totală a amenzilor fiind de 127.630 de lei.

Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 21 de permise de conducere, dintre care 8 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, câte două pentru neoprirea la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier şi nerespectarea regulilor privind prioritatea, alte două pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată.

Cea mai mare viteză în localitate – 125 km/h – a fost înregistrată de radarul care a acţionat sâmbătă pe DN2 E85, în Oreavu (autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Republica Moldova), în timp ce recordul negativ în afara localităţii a fost „stabilit” de un şofer în vârstă de 36 de ani, din Bulgaria, al cărui autoturism a fost înregistrat în timp ce rula cu 163 km/h pe acelaşi drum european, în afara localităţii Cioranca.

 

8 dosare penale întocmite de poliţişti în week-end pentru infracţiuni la regimul circulaţiei / Şase dintre conducătorii auto care „s-au ales” cu dosare penale consumaseră băuturi alcoolice

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit şi 8 dosare penale pentru infracţiuni constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Şase dintre dosarele penale au fost întocmite pe numele unor bărbaţi pe care poliţiştii i-au depistat conducând autovehicule pe drumurile publice deşi consumaseră băuturi alcoolice, cea mai mare valoare fiind indicată de aparatul „Drager” în cazul unui buzoian în vârstă de 40 de ani.

Acesta a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205, pe raza satului Zoreşti, iar în urma testării alcoolscopice s-a stabilit că avea 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Printre cei care „s-au ales” cu dosare penale se numără şi un bărbat de 33 de ani, din Buzău, pe care poliţiştii l-au depistat în timp ce conducea un moped pe strada Obor din municipiul Buzău fără a poseda permis de conducere, dar având o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În celelalte două dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri în week-end sunt cercetaţi un tânăr din Danemarca, în vârstă de 19 ani, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, deşi permisul îi fusese reţinut în vederea suspendării şi un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Verneşti, care a condus un moped pe DJ 102F, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 Sursa: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns