Arabia Saudită, înscrisă pentru prima dată în cursa pentru Oscar – VIDEO

oscarArabia Saudită, o ţară în care cinematografele sunt interzise, s-a înscris pentru prima dată în cursa pentru câştigarea Oscarului pentru cel mai bun film străin, propunând pentru gala din martie 2014 pelicula „Wadjda”, un film al regizoarei Haifaa Al-Mansour, a anunţat, duminică, un oficial saudit.

„Lungmetrajul «Wadja» va reprezenta Arabia Saudită la Oscarul pentru cel mai bun film străin, fapt care reprezintă o premieră pentru regatul nostru”, a declarat Sultan Al-Bazie, directorul comitetului oficial de selecţie şi preşedintele Asociaţiei Saudite pentru Artă şi Cultură, informează AFP.

El a subliniat faptul că decizia a fost luată „după succesele obţinute de acest film şi de regizoarea lui în mai multe festivaluri internaţionale”.

„Wadjda”, filmul de debut al cineastei saudite, a obţinut premiul pentru cel mai bun lungmetraj arab la Festivalul de Film din Dubai, premiul France Culture Cinéma – o categorie paralelă a Festivalului de la Cannes – şi a fost ovaţionat la Veneţia.

Pelicula prezintă povestea unei fetiţe rebele, al cărei vis este de a avea o bicicletă, încălcând astfel un tabu social în acest regat ultraconservator în care femeile sunt private de multe drepturi.

Sursa: MEDIAFAX

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns