Nereguli din trafic

politisti de o zi_0001În ziua de 23 iulie a.c., poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 5 permise de conducere şi au întocmit 4 dosare penale, ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Cele mai multe dintre sancţiunile contravenţionale – 67 – au fost aplicate conducătorilor auto ale căror autovehicule au fost înregistrate rulând cu viteze peste limitele legale atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor, unul dintre conducătorii auto fiind „nevoit” să predea permisul pentru o perioadă de 90 de zile pentru că şi-a condus maşina cu 144 km/h pe DN 22, în afara localităţii Râmnicelu.

În ziua de 23 iulie a.c., poliţiştii rutieri au efectuat peste 60 de testări cu aparatul etilotest, iar în 5 situaţii a fost indicat consumul de alcool.

Patru dintre şoferii depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au predat permisele pentru că au avut concentraţii alcoolice de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în celălalt caz s-a întocmit dosar penal.

A fost vorba despre un buzoian de 48 de ani care conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte trei dosare au fost întocmite de poliţişti după ce au depistat în trafic un autovehicul neînmatriculat, un tânăr de 23 de ani din Mehedinţi, care conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, deşi îi fusese suspendat dreptul de a conduce autovehicule şi un alt bărbat de 69 de ani din Brăila care conducea un autovehicul pe raza comunei Padina, deşi nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permis de conducere.

Sursa: IPJ Buzău

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns