Nereguli constatate în trafic

politia-rutieraŞofer depistat de poliţişti cu 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat / Ca urmare a neregulilor constatate în trafic, poliţiştii au întocmit două dosare penale, au aplicat 285 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere

La data de 25 iulie a.c., o patrulă din cadrul Secţiei 9 poliţie rurală Ziduri a depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Ziduri, care conducea o autoutilitară pe DC10, pe raza localităţii de domiciliu, deşi avea o concentraţie alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rm. Sărat, unde    i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic în ziua de 25 iulie a.c., poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră au mai întocmit un dosar penal şi au aplicat 285 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dosarul penal a fost întocmit după ce un echipaj al Serviciului Rutier a depistat un tânăr de 26 de ani, care conducea un tractor cu remorcă pe DN2 E85, în afara localităţii Zărneşti, fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii mai constatat şi că remorca nu era înmatriculată.

167 dintre sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, în 3 cazuri fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, ca urmare a depăşirii cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise.

Alţi cinci şoferi au fost lăsaţi vineri fără permise după ce nu au oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier sau nu au respectat regulile privind prioritatea auto şi pietonală.

Sursa: IPJ Buzau

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns