MINORI PRINŞI LA FURAT

646x404 (9)[corner-ad id=1]La data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, un agent de pază care însoţea un tren de marfă pe relaţia Buzău-Constanţa a apelat S.N.U.A.U. 112 şi a sesizat faptul că la plecarea din staţia CFR Buzău, pe tren au urcat trei minori care au încercat să sustragă fier vechi, iar pentru că au refuzat să coboare, acesta a executat două focuri în plan vertical cu armamentul din dotare.
Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Buzău s-a stabilit că în aceeaşi dimineaţă, în jurul orei 07,30, în Staţia CFR Buzău a fost garat un tren de marfă încărcat cu fier vechi, a cărui pază era asigurată de doi agenţi de pază.
Dintre vagoane au urcat trei minori care au încercat să sustragă fier vechi, iar pentru că au refuzat să coboare, unul dintre agenţii de pază – un constănţean în vârstă de 31 de ani – i-ar fi somat verbal, iar ulterior ar fi executat două focuri în plan vertical cu o armă neletală.
În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Feroviare Buzău s-a stabilit că în aceeaşi dimineaţă, în jurul orei 07,30, în Staţia CFR Buzău a fost garat un tren de marfă încărcat cu fier vechi, a cărui pază era asigurată de doi agenţi de pază. În jurul orei 15.30, cu puţin înainte ca trenul să plece din gară, pe unul dintre vagoane au urcat trei minori care au încercat să sustragă fier vechi, iar pentru că au refuzat să coboare, unul dintre agenţii de pază – un constănţean în vârstă de 31 de ani – i-ar fi somat verbal, iar ulterior ar fi executat două focuri în plan vertical cu o armă neletală.
Suspecţii au sărit de pe tren, fiind identificaţi la scurt timp de poliţişti.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, toţi din municipiul Buzău, care intenţionau să sustragă fierul vechi pentru a-l valorifica la centre de colectare a materialelor feroase şi neferoase.
Infracţiunii de tentativă la furt calificat, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările comiterii faptei.
Pe numele celor trei suspecţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările comiterii faptei.

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns