Ministerul sănătăţii vrea să modifice sistemul rezidenţiatului

medici1(2)[corner-ad id=1]Secretarul de stat în ministerul sănătăţii, Raed Arafat, spune că modificările vor viza atât modalitatea de admitere, cât şi structura rezidenţiatului.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să modifice modul în care absolvenţii de medicină parcurg şi finalizează perioada de rezidenţiat, poate cea mai dificilă etapă din formarea unui medic la acest moment, atât din punct de vedere salarial cât şi profesional.

Medicii rezidenţi au protestat în numeroase rânduri faţă de condiţiile în care sunt obligaţi să parcurgă rezidenţiatul.

În prezent este în dezbatere publică proiectul unei noi legi, care să-l reglementeze.

Ar urma să se schimbe atât modalitatea de admitere, cât şi structura rezidenţiatului, după cum explica astăzi, la o dezbatere pe această temă secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

„Modificările sunt venite în sensul de a creşte calitatea în pregătirea rezidentului, în nici un caz nu de a-i îngreuna pregătirea. Noi nu mai vrem doctori care să stea în stradă fără drept de liberă practică şi fără drept de a face nimic şi să-i fie spus că: ‘voi nu sunteţi nici doctori, nici studenţi, nici rezidenţi, nici nimic.

„Deci ideea este: termini anii de fundamentare şi mai faci un an şi primeşti ceva. Suntem de acord, medicina de familie nu se intră în ea, cum aţi zis, prin alunecare, dar medicul care termină anumită pregătire va primi un anumit drept.

„Nu mai vrem să termine un medic o anumită pregătire de doi ani, de trei ani, şi să i se spună că nu e medic, pentru că absurd”, spune Raed Arafat.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns