Martie, Mărțișor…Săptămâna III

bigiu•    Elevii de liceu care au grave probleme cu bac-ul, au o scuză: nici şefii lor, din învăţământ nu-s mai breji. La examenul pentru ocuparea postului de inspector şcolar general, niciunul din cei trei candidaţi nu au obţinut note de trecere. Geta Burducea, interimarul de acum, şi Claudiu Corcodel, profesor de matematică în Nehoiu, s-au lovit de testul grilă, mult prea dificil pentru competenţele lor. Ambii ar fi luat nota 4,5. Ionela Voicu, învăţătoare la Cislău, a trecut ca prin minune testul, dar a picat proba CV-ului. Probabil, nu era trecut şi PSD în CV. Culmea este, însă, că Ionela Voicu, bârfeşte lumea, nu avea de gând să câştige postul, ci era doar „iepurele” lui Claudiu. Dacă în competiţie ar fi rămas doar ei doi, doamna Voicu s-ar fi retras, lăsând postul pe mâna lui Corcodel. În compensaţie, Ionela Voicu ar fi fost răsplătită cu un post pe măsură. Numai că Geta Burducea le-a stricat planul. A picat din prima…
•    Vremuri grele pentru Cristi Bîgiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. Din câte se aude, a slăbit în arest vreo 10 kilograme şi este extrem de nervos. De vină ar fi lipsa ţigărilor, care, după gratii se dau cu porţia, nu în neştire, aşa cum Bîgiu era obişnuit înainte. Se prea poate însă ca, în ultima vreme, rigorile să se fi schimbat după ce Cristi a început să povestească anchetatorilor ce vrăji a mai făcut în libertate şi cu cine.
•    Tocmai destăinuirile lui Bîgiu i-au căzut extrem de greu lui George Scutaru, recent eliberat din funcţia de consilier al preşedintelui Iohannis. Atât de greu încât Scutaru a căzut într-o veritabilă depresie. Se aude că are telefonul închis şi nu mai răspunde nici colegilor din PNL. Nici n-ar fi de neînţeles stările lui Scutaru având în vedere că şi-a văzut întreaga carieră politică spulberată într-o clipă. Vorba aceea: nu aduce anul ce aduce ceasul.
•    Surse judiciare susţin că ciripelile lui Bîgiu sunt abia la început. Dezamăgit că nu a fost deloc susţinut, el este decis să înfunde şi alţi politicieni de top. Astfel, după Cristian David şi George Scutaru, lista victimelor ar putea fi completată cu alte nume grele: actualul viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu, dar şi premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, buzoian de origine. Cum ar veni, se-ngroaşă gluma!
•    Reabilitarea consilierului judeţean de Râmnic Raul Florescu se lasă aşteptată. După câteva certuri cu liderul său de partid, Cezar Preda, Raul a fost tras pe linie moartă. El nu a fost cooptat în structurile de conducere ale noului PNL la nivel judeţean şi nici nu a mai fost contactat de Preda. La rândul său, Florescu nu a mai dat pe la sediul fostului PD-L din Buzău de aproape o lună. Chiar şi aşa, politicienii din Râmnicu Sărat se aşteptau ca relaţiile dintre Raul şi Preda să se îmbuneze, iar deputatul să dea undă verde numirii lui Florescu în funcţia de co-preşedinte al noului PNL la Rm Sărat. Nu s-a întâmplat însă asta. Raul Florescu aşteaptă în continuare telefonul lui Preda, iar Preda aşteaptă ca râmniceanul să-şi ceară iertare pentru ieşirea din front. Până atunci, PNL Rm Sărat rămâne într-un co-preşedinte…
•    S-ar părea că unicul viceprimar al Buzăului, Fănică Bîrlă pregăteşte o cosmetizare a serviciului de transport în comun din oraş. Mai precis, el vrea să impună operatorilor de maxi-taxi să nu mai circule cu actualele rable, ci cu atovehicule noi. Gura lumii afirmă însă că Bîrlă are pregătite deja mai multe microbuze, proprii şi persoanale, pe care le-ar introduce pe trasee, ca să facă şi el un ban. Bineînţeles, afacerea nu va fi făcută în văzul lumii pentru că e teribil de …ilegală.

Sursa: scurtpe2.ro

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns