Mai, florar…Săptămâna III

  • Marţi, 19 mai, a fost o nouă zi cu mari emoţii pentru primarul Buzăului Constantin Boşcodeală. Acesta a participat la al doilea termen al procesului de la Curtea de Apel Braşov prin care încearcă să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare cu executare în dosarul “Gloria”. Exact când Boşcodeală trăia sentimente multiple, nu tocmai de fericire, deputatul Marian Ghiveciu telefona în stânga şi-n dreapta pentru a convoca Biroul Permanent Judeţean al PSD Buzău. Scopul oficial al acestei şedinţe a vizat soarta organizaţiei în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Ghiveciu, scăpat ca prin minune doar cu o condamnare de un an cu suspendare, a motivat şi faptul că Biroul Permanent Judeţean al PSD nu a mai fost convocat de mult timp. Tare ne e teamă că problemele lui Boşcodeală îi dau deputatului Ghivechiu curaj de a prelua frâiele organizaţiei PSD. Vorba aia, schimbarea regilor, bucuria nebunilor.
  • Rămânând în aceeaşi sferă social-democrată, să menţionăm că un alt pretentent la şefia PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, este foc şi pară după ce Liviu Dragnea a fost condamnat cu suspendare şi şi-a dat demisia din conducerea partidului. Şi asta pentru că Dragnea i-ar fi promis lui Ciolacu postul de preşedinte al PSD Buzău în eventualitatea condamnării lui Boşcodeală. După cum stă treaba, Dragnea poate reveni însă oricând la vârful partidului pentru că are susţinerea celorlalţi lideri. Aşadar, nu trebuie să-şi facă griji nici Ciolacu…
  • Continuă disputa la distanţă dintre democraţii şi liberalii din PNL. Dacă fostul PD-L îl susţine pe avocatul Ciprian Ene pentru funcţia de primar al Buzăului, vechii liberali s-au orientat şi ei către un candidat: Sebastian Radu, fost viceprimar. Dacă liberalii consideră că Radu ar fi o opţiune foarte bună, având în vedere experienţa sa în administraţie, reprezentanţii fostului PD-L nici nu vor să audă. De fapt, Cezar Preda nu uită că Sebastian Radu a părăsit PD-L şi a fost viceprimar din partea PSD. Totuşi, nu înţelegem, care e treaba. Nu aşa e tradiţia, să treci pe la toate partidele?
  • Trai pe vătrai pentru unii funcţionari care au ieşit la pensie, dar continuă să rămână angajaţi la stat încasând atât pensie cât şi salariu. Astfel de exemple sunt şi în Primăria Rm Sărat şi, după câte se pare, vor mai fi. De exemplu, o doamnă angajată a Primăriei va ieşi cam peste o lună la pensie. Ce va face doamna? Va rămâne angajată în Primărie ca să încaseze şi pensie şi salariu. Este corect? Pentru ea, da, că va avea un venit considerabil, însă pentru un tânăr, care ar putea lucra în locul ei, este strigător la cer. Mai trebuie doar să audă cineva.
  • Se aude că ar fi deranj mare prin Prefectura Buzău. În urma demisiei Mariei Buleandră, un act a ajuns să fie plimbat pe la toţi juriştii instituţiei, înainte de a fi semnat. Haosul şi frica de responsabilitate au fost amplificate şi de faptul că noul prefect, George Sava nu a fost încă uns oficial în funcţie de către Guvern. Mai mult, gurile rele susţin că Sava nu este omul care să se impună în faţa subalternilor. Pagubă-n ciuperci! Să conducă Ponta şi Prefectura!
  • Una dintre cele mai cunoscute societăţi din ţară, Fermit Rm Sărat, pare să fi intrat sub semnul incertitudinii. Zvonuri tot mai insistente susţin că Traian Pândaru, acţionarul majoritar al singurei firme din Europa care înaintea de 1989 producea plăcuţe de frână, ar dori să-şi vândă la bursă pachetul de 51 la sută din acţiuni. Dacă unii afirmă că Traian Pândaru ar dori să se retragă din cauza vârstei, alţii cred că râmniceanul a decis să pună punct aventurii sale în business pentru că este un om împlinit şi are orice îşi doreşte. Cu alte cuvinte, liniştea este mai preţioasă.
  • S-ar părea că vom avea Judecătorie la mall. Mai précis, mai marii Judecătoriei Buzău au analizat cele mai convenabile oferte de locaţii în care s-ar putea muta instituţia şi au ajuns la concluzia că Galleria Mall reprezintă cea mai bună soluţie. Celelalte două locaţii vizau un spaţiu nou construit lângă Piaţa Gorbaciov şi o clădire de lângă Şcoala numărul 11, care adăposteşte un trust media. Dacă decizia va rămâne neschimbată, este foarte probabil ca în toamnă să îmbinăm penalul cu cumpărăturile. Mai un process, mai un shopping…
  • Mai toţi oamenii politici din Rm Sărat sunt convinşi că Viorel Holban nu va mai candida pentru un nou mandat la Primărie. Ei cred că Holban îl va propulsa pe Sorin Cârjan în competiţia electorală aşa cum a făcut şi cu şefia organizaţiei PSD. Noi am aflat însă, pe surse, că Viorel Holban, nu are de gând să lase pe nimeni în locul său. Dar mai este un an şi se pot întâmpla multe şi mărunte.

Sursa: scurtpe2.ro

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns