Luni începe noul an şcolar

sala-de-clasa-scoala(7)Ca noutate, media celor patru ani de gimnaziu va conta la admiterea în liceu în proporţie de 25% şi nu de 50% ca până acum.

Trei milioane două sute de mii de copii şi adolescenţi încep mâine noul an şcolar. Odată cu acesta, vin şi modificările.

Cea mai importantă este schimbarea modului în care se va calcula media de admitere la liceu. Astfel, media celor patru ani de gimnaziu va conta la admiterea în liceu în proporţie de 25% şi nu de 50% ca până acum.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că există diferenţe notabile între mediile mai mari obţinute de elevi în şcoală pe parcursul gimnaziului şi mediile mai mici de la evaluarea naţională.

O altă noutate pentru noul an şcolar este extinderea evaluărilor din clasele a doua, a patra şi a şasea, în toate şcolile din ţară, explică ministrul educaţiei, Remus Pricopie.

„Vom putea afla cu mulţi ani înainte şi nu la sfârşitul clasei a opta că un elev are deficienţe în utilizarea numerelor sau la limba română şi, putem, în funcţie de aceste informaţii, să facem corecturile necesare”, spune Remus Pricopie.

Anul şcolar 2013 – 2014 totalizează 36 de săptămâni de cursuri, iar semestrele vor fi aproximativ egale ca durată.

Vacanţa de iarnă va fi cuprinsă între 21 decembrie şi 5 ianuarie, iar cea de primăvară între 12 şi 22 aprilie, ultima zi de şcoală fiind 21 iunie 2014.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns