Leroy Merlin cumpără cele 15 magazine BauMax

leroyGrupul francez Leroy Merlin, care a intrat pe pia­ţa locală în 2011 prin deschiderea unui ma­gazin pe Şoseaua Chi­ti­lei din Bucureşti, îşi întăreşte la o dis­tanţă de trei ani prezenţa în Ro­mâ­nia prin achiziţia celor 15 magazine ale austriecilor de la BauMax care au decis să renunţe la operaţiunile locale.

„Ne bucurăm că am găsit pentru BauMax România o soluţie care permite tuturor părţilor implicate un vi­itor favorabil. Grupul Adeo va rămâne în serviciul clienţilor, angajaţii noştri îşi vor păstra locurile de muncă, fur­nizorii au în continuare oportuni­ta­tea de a se afir­ma pe piaţa româ­nească, iar BauMax poate continua procesul de restruc­turare, în special în cele cinci ţări-cheie (Austria, Cehia, Slovacia, Unga­ria şi Slovenia – n. red.)“, a de­clarat Michael Hurter, CEO al BauMax, cu privire la tranzacţie.

Detaliile financiare ale acestei afa­ceri nu au fost făcute publice, în con­di­ţiile în care BauMax se află într-o situa­ţie financiară precară, determinată de gradul ridicat de îndatorare şi de extin­de­rea necontrolată în estul Europei.

Sursa: zf.ro

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns