Lanțu’ dezamăgelilor(!)

CaragialeZilele astea am trait două…ba nu, trei!…chiar patru…crunte dezamăgeli(!). Una e aia că nici însuși șeful Agenției care împărțea cu grație aproape divină curățenia sufletească și dădea certificate de integritate nu e atât de integru pe cât ar trebui. L-a luat și pe el valul retrocedărilor de la ANRP-ul ăla…Și vorba aia: dacă nici el, atunci cine? A doua, dar nu neapărat în ordinea asta, ar fi din cauză că până și pe Vanghelie cel care a inventat cardeala-superlativul la mangleală, l-a ajuns brațul lung al DNA-ului.

După ce a operat el din greu ,,la primărie”(cunoscătorii știu ce înseamnă) vine unul mai șmecher și-l lasă fără ,,agoniseala” lui de trei mandate. Tocmai când iubita lui, Oana ,,Desdemona”-Mizil anunța cu disperare că Marean care este va avea încă un fiu care este….al lui, doar-doar i-o înduioșa pe procurori să nu i-l pună în lanțuri pe Marean care este…al ei! Cum își mai bate joc DNA-ul ăsta de sporul natural al copulației…mă scuzați!…al populației! Că veni vorba de copulație, o altă dezamăgeală(!) vine de la Mihaela…Cum care Mihaela? Țiganu-Rădulescu-Bănică-Schwarzenberg-Baumgartner….și lista rămâne încă deschisă. Atingându-și scopul vieții, de a deveni parașuta celui mai tare parașutist, Mihaela-cea-cu-vino-ncoa a desantat în juriu la ,,Românii au talent”…Și a vrut să facă show de show, să mai anime un pic atmosfera, să-i mai scuture puțin pe membrii mai vechi care se blazaseră, dom’le! Și așa, cu pielea întinsă la maxim, cu botul și țâțele umflate de silicon, (an)diva expirată și frustrată, a simțit nevoia să facă aprecieri asupra unei concurente, numind-o grasă…Așa, de dragul show-lui! Care nu se poate, mă-nțelegi, să ai paișpe ani și să fii grasă. Spre deosebire de ea care bate spre juma de secol și care, la vârsta ei arată ca un pește mort! Păi, deh! Nu toată lumea stă la Monaco pe banii și în casa ex-ului dar se trage de…suspante în…poala lu’ altu’…Curat murdar, coană Mihaelo!…Până la urmă, mai-mai c-aș fi trăit cu dezamăgirile astea! Dar tot scufundându-mă io(că fac și scuba diving, câteodată!) în cugetări despre…integritatea lu’ șefu’ de la ANI, a lu’ Vanghelie și a lu’ parapanta de Mihaela, mi-a mai căzut una pe cap!

Pentru o clipă, imaginația mea-atâta cât mai e-o luase razna la auzul veștii că Putin nu mai e de găsit! Mă și gândeam că a fost răpit de extratereștrii interesați de creierul lui sau de butonul rusesc al valizei nucleare…Visam deja la o reîntregire a țării cu Moldova și cu toate alelalte părți trăite de români…Vedeam cum intră triumfător in gara Rîmnicu-Sărat trenul care aducea tezaurul de la Moscova, întâmpinat cu lacrimi, popcorn și semințe de floarea-soarelui, iar pe locomotivă, însuși Regele..Stoluri de Suhoiuri survolau pașnic cerul albastru-Voroneț al țării noastre…O concordie generală se așternuse peste întreaga țară: liberalii se pupau cu pesediștii, trădătorii cu loialii, Băsescu se pupa cu Carmen Iohannis, iar Iohannis cu Udrea, Ponta cu Iliescu, Antonescu se pupa….pe el însuși…Ce mai! Era raiul pe pământul nostru mioritico-carpato-danubiano-PONTic! Niminea nu mai plătea impozite și taxe, Guvernul scotea bani de la rezerva strategică și împărțea la tot românul, toți cei plecați se întorceau și blocau granițele aeriene, terestre și maritime, fluturând mesaje cu ,,I (inimă) Russia!” Cursul franc-euro ajunsese de tot râsul și nimenea nu mai plătea ratele la bănci. Bancherii ieșeau în fața băncilor și spărgeau semințe în așteptarea clienților…Poliția nu mai dădea amenzi ci numai consultanță despre cum să nu fii prins beat la volan sau cum să circuli fără permis…Primăriile o țineau tot într-o sărbătoare și ,,porți deschise” ca să vază tot poporul contractele de achiziție publică, așezate la vedere în sălile de consiliu, lângă ștergare tradiționale și la fel de tradiționalele pâinea și sarea iodată…Și poporul intra, se uita ca la muzeu, da’ nu punea mâna, că așa zicea ghidu’:,,Domnilor, să fim curioși, dar să nu exagerăm!”…Îl văzui pe Vanghelie în rolul lu’ Django din ,,Django unchained”, citind din niște almanahe pe plantația sectorului cinci. Mihaela era sclava Isaura si se dădea fecioara Maria în fața șefului ANI care o cumpăra, o supraevalua și o retroceda lu’ ăla care dădea mai mult…Integritatea, nu pe Mihaela, bre!
Până când, ultima și supremă dezamăgeală(!), văz la știri că Putin s-a întors! Django Vanghelie e încătușat bine de tot, Mihaela s-a descătușat cu talent și a rămas pe dinafară, iar șefu ANI a rămas cu integritatea ,,nereperată”…,,Și-atunci m-apropii de pietre și tac/ Iau cuvintele și le-nec în mare”…Și fi-r-ați ai dracu’ cu presa voastră cu tot! Că nu mai poate omu’ să-și imagineze nimic în țara asta! Că veniți voi cu informația care omoară imaginația!…

Autor: Viorel Dodan

P.S: Și tu Radule?!….Și tu, mă?! Frumosule, chiparosule, faraonule, Cezarule și Suleymanule! Cum ai venit tu singur la DNA ,,pe aripi de vânt” cu kite-ul și treningu’ personal și freza ta de trendsetter, mânca-ți-aș sufletu’ tău de Che Guevarra care ești tu Fidel!…

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns