Lansare de carte la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, Râmnicu Sărat

politikonIeri am fost prezent la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, unde a avut loc un eveniment deosebit, lansarea a trei cărți. Nu știam că încă mai există oameni pasionați de scris și de cultură. Într-o perioadă de pustiu cultural, presărat doar cu evenimente politico-propagandiste, iată că mai există o oază de verdeață, de gâdilare a materiei cenușii ce ne salvează, din când în când, din bezna cotidiană.

La invitația prietenului meu, Viorel Dodan autorul cărții Politikon, am trăit o experiență minunată, alaturi de foști profesori (am o admirație deosebită față de doamna Mioara Bahna, fosta mea „profă” de română, care m-a iluminat și mi-a împărtășit tainele interpretării unei opere literare) sau vechi colaboratori ai Sensului râmnicean.

Clipe emoționante, presărate de umorul inedit al maestrului Matincă Costea care a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani, dar și momente de „tăcere”, alaturi de criticul și poetul Vasile Ghinea care a lansat cartea „Constelația tăcerii”.
Am descoperit mentalitati ușor învechite, dar și minți luminate, oameni „umblați” pe meleagurile prozei și poeziei, adevărate valori cunoscute sau mai puțin cunoscute.

Marius Nicolae, directorul Muzeului Municipal a „prelevat” și imortalizat amprentele brȃncoveneşti de la Râmnicu Sărat, prin vernisajul expoziţiei foto-documentare „Amprente brȃncoveneşti la Rȃmnicu Sǎrat”, ce marcheazǎ Zilele Europene ale Patrimoniului 2014.
Tot aici am aflat și că se împlinesc 125 de ani de la înființarea Colegiului Alexandru Vlahuță, săptămâna viitoare având loc multe activități legate de acest eveniment.

M-am simțit onorat să fiu alături de personalități venite din Brăila, Buzău, Vrancea, București și nu pot încheia fără să-l felicit încă o dată pe această cale pe bunul meu prieten Viorel Dodan, acum scriitorul Viorel Dodan!

PS: Mulțumiri domnului Constantin Marafet, editorul și patronul Editurii Rafet care a făcut posibilă ieșirea de sub lumina tiparului a acestor cărți.

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns