Italia, „din nou în haos politic”

Enrico-Letta1Mai mulţi miniştri au demisionat din guvern. Ei fac parte din partidului fostului premier Berlusconi, care a ameninţat că se va retrage din coaliţie dacă va fi exclus din Senat.

Italia este din nou în haos politic, după ce mai mulţi miniştri de centru-dreapta au demisionat din guvernul de coaliţie condus de Enrico Letta.

Cei cinci miniştri demisionari aparţin Partidului Libertăţii al fostului prim-ministru Silvio Berlusconi, care a ameninţat că se va retrage din coaliţie dacă va fi exclus din Senat ca urmare a acuzaţiilor de corupţie care i se aduc.

Votul din parlament cu privire la statutul său sa ar urma să aibă loc luni, iar premierul Enrico Letta şi preşedintele Giorgio Napolitano caută o soluţie pentru a salva ţara de o criză instituţională.

48 de ore ale dispoziţie primul ministru Enrico Letta pentru a se prezenta în faţa parlamentului italian în vederea clarificării susţinerii din partea aliatului său şi pentru a cere eventual un vot de încredere.

Decizia a fost luată după o discuţie de o oră şi jumătate cu şeful statului Giorgio Napolitano.

În plus, Letta a ţinut să sublinieze că nu are intenţia să guverneze cu orice preţ, doar că este nevoie de un vot de încredere pentru a aplica legea de stabilitate până la sfârşitul acestei luni.

Preşedintele nu doreşte să dizolve parlamentul

Preşedintele republicii Giorgio Napolitano a repetat că nu doreşte să dizolve parlamentul atât timp cât nu este modificată legea electorală.

Aşadar, se va ajunge poate la un deznodământ miercuri.

Fiecare îşi va asuma responsabilitatea în faţa ţării a declarat Letta.

Speranţa sa este să atragă parlamentari de centru-dreapta sătui de accesele de furie ale lui Berlusconi şi să formeze o nouă majortate pentru un guvern Letta bis.

De partea cealaltă Silvio Berlusconi cere să se meargă din nou la vot şi continuă să-l atace pe Letta şi pe reprezentanţii Partidului Democrat de Centru-Stânga.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns