Infracţiuni şi contravenţii la regimul circulaţiei

politia-rutiera

În noaptea de 19 spre 20 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, o patrulă de poliţie ce acţiona pe raza municipiului Buzău a depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Buzău, care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii l-au testat cu aparatul „Drager” şi, întrucât etilotestul a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.
Şi pe raza municipiului Rm. Sărat a fost depistat joi un conducător auto în vârstă de 33 de ani care avea aceeaşi concentraţie alcoolică. Poliţiştii rutieri au întocmit şi în acest caz dosar penal.
În cadrul celorlalte activităţi desfăşurate în trafic în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Buzău, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au mai constatat alte 175 de contravenţii la regimul circulaţiei, valoarea amenzilor aplicate fiind de 24.570 de lei.
De asemenea, poliţiştii au mai reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere, dintre care patru pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală, câte două pentru depăşiri neregulamentare şi nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi câte unul pentru neoprire la semnalul regulamentar efectuat de poliţistul rutier, respectiv conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns