Infracţiuni şi contravenţii la regimul circulaţiei / Poliţiştii rutieri au sancţionat în week-end aproape 500 de abateri de la regulile de circulaţie şi au reţinut în vederea suspendării 16 permise de conducere / Pe numele altor nouă şoferi indisciplinaţi, au fost întocmite dosare penale – în jud. Buzău

politia-rutiera-685x320[corner-ad id=1]În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat acţiunile de disciplinare a participanţilor la trafic.
Echipajele de poliţie au acţionat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 498 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 16 permise de conducere.
Şapte dintre şoferii care au fost „nevoiţi” în ultimele două zile să predea permisul şi-au condus maşinile cu viteze mai mari cu peste 50 km/h faţă de limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cinci au efectuat depăşiri neregulamentare, unul nu a respectat regulile privind prioritatea pietonală, iar alţi trei nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric.
De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit în week-end şi nouă dosare penale. În unul dintre dosare este cercetat un bărbat de 55 de ani din Făurei, depistat în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe o stradă din municipiul Buzău. Celelalte 8 dosare au fost întocmite pe numele unor şoferi în cazul cărora etilotestele au indicat valori cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor opt conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns