Infracţiuni şi contravenţii constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice / Nouăsprezece şoferi indisciplinaţi au fost lăsaţi fără permise, iar pe numele altor doi conducători auto care au comis abateri în trafic au fost întocmite dosare penale

politie-rutiera1

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în ziua de 26 septembrie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţe Judeţean Buzău au întocmit două dosare penale şi au aplicat 288 de sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Unul dintre dosare a fost întocmit pe numele unui bărbat în vârstă de 19 ani din municipiul Buzău, care a fost depistat, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.
În cel de-al doilea dosar penal este cercetat un adolescent de 16 ani, din comuna Brădeanu, pe care poliţiştii rutieri l-au depistat în timp ce conducea un moped pe DJ 203D, pe raza localităţii de domiciliu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că vehiculul nu este înmatriculat şi că adolescentul nu posedă permis de conducere.
Majoritatea abaterilor constatate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore au fost la regimul legal de viteză (73), faţă de 5 şoferi care au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime de viteză admise fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.
În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte 14 permise de conducere, după ce titularii documentelor respective nu au respectat regulile privind prioritatea, nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, au efectuat depăşiri neregulamentare ori s-au urcat băuţi la volan.

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns