Indisciplina în trafic, sancţionată de poliţiştii rutieri / Poliţiştii au aplicat ieri 269 de sancţiuni la regimul circulaţiei, au reţinut în vederea suspendării 13 permise de conducere şi au scos din trafic un „şofer” care nu avea permis de conducere

jurnal-de-sofer-indisciplinat1354186111

În ziua de 24 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj de poliţie rutieră care acţiona pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău a depistat tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiu, care conducea un motociclu fără a poseda permis de conducere.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 86 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
În aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni desfăşurată pe raza municipiului Buzău, în intervalul orar 15.00 – 17.00, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 pietonilor indisciplinaţi şi au reţinut permisele a 5 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care aveau acest drept.
De asemenea, pe parcursul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au mai constatat şi sancţionat 208 de abateri la regimul circulaţiei şi au mai lăsat fără permise alţi opt conducători auto, abaterile ce au impus luarea acestei măsuri constând în conducerea autovehiculelor cu 164 km/h, respectiv 186 km/h pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală (4 cazuri) şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (0,17 mg/l şi 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 37.431 de lei.

Autor: IPJ BUZĂU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns