Indisciplina în trafic, sancţionată de poliţiştii rutieri / Poliţiştii au aplicat 375 de sancţiuni la regimul circulaţiei, au reţinut în vederea suspendării 11 permise de conducere şi au scos din trafic doi „şoferi” ce nu aveau permise de conducere

pietoni-2

La data de 4 septembrie a.c., la ora 20.45, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Săpoca, un poliţist şi un jandarm au depistat un localnic în vârstă de 26 de ani care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
În urma testării efectuată cu aparatul „Drager” s-a constatat că tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, etilotestul indicând 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Şoferului” i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.
În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis pe numele unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din Buzău.
Acesta a fost depistat de poliţişti la volanul unui autoturism ce se deplasa pe DN 2C, pe raza oraşului Pogoanele.
În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au mai constatat şi sancţionat 375 de abateri la regimul circulaţiei, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 51.830 de lei.
De asemenea, 11 conducători auto au fost lăsaţi fără permise, abaterile ce au impus luarea acestei măsuri constând în conducerea autovehiculelor cu viteze de peste 100 km/h în localităţi (3 cazuri), nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală şi depăşirea (5 cazuri), neoprirea la culoarea roşie a semaforului, conducerea unui autovehicul ce prezenta defecţiuni grave la sistemul de frânare şi mecanismul de direcţie, respectiv conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Autor: IPJ BUZAU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns