Impozitul forfetar primeşte avizul Comisiei de dialog social

Businesspeople Using Laptops During MeetingComisia de dialog social a avizat proiectul privind înlocuirea, din 2014, a impozitului pe profit sau pe cifra de afaceri cu impozitul forfetar.

Proiectul de lege referitor la înlocuirea de anul viitor a impozitului pe profit cu impozitul forfetar a primit avizul Comisiei de dialog social.

La discuţiile purtate de Ministerul de Finanţe, reprezentanţii oamenilor de afacaeri au susţinut că noua formă de impozitare a serviciilor va aduce o serie de beneficii, însă au atras atenţia în acelaşi timp că există pericolul creşterii evaziunii fiscale.

Proiectul de lege privind introducerea impozitului forfetar este în prezent supus dezbaterii publice şi a primit luni după-amiază un aviz favorabil şi în cadrul Comisiei de dialog social, comisie întrunită la Ministerul Finanţelor.

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, spune că forma actuală a actului normativ este bine construită, fiind elaborată după multe întâlniri şi dezbateri cu reprezentanţii domeniilor vizate, chiar dacă există şi voci care spun că va duce la o creştere a evaziunii fiscale pe anumite sectoare.

„Este o măsură bine gândită, bine construită, ce foloseşte forţa de control pentru afacerile mari şi se uşurează viaţa micilor întreprinzători. Există evident şi voci care spun, şi au motive s-o facă, că există un pericol de evaziune, mai ales în domeniul băuturilor, dar asta este o chestiune care se întâmplă şi acum şi nu credem că este de natură să impieteze masiv asupra situaţiei.

„Ba din contră, credem că în felul acesta fiecare întreprinzător va fi eliberat de povara multor operaţiuni şi va încerca să aibă cât mai multe comenzi, să aibă preţuri cât mai atractive, să câştige cât mai mult, pentru că indiferent cât câştigă el tot plăteşte aceeaşi taxă în plus.

„Statul, după părerea noastră, câştigă suplimentar, pentru că pe munca suplimentară depusă de fiecare întreprinzător, va consuma mai multă energie electrică, va consuma mai multă apă, va consuma mai multe amteraile cu TVA, care vor reprezenta venituri la stat”, spune Cristian Pârvan.

El a adaugat că discuţiile pe tema noului act normativ vor continua şi că acesta va fi promovat de guvern sub forma unui proiect de lege, nu a ordonanţei de urgenţă.

Impozitul forfetar va înlocui de anul viitor impozitul pe profit sau pe cel de cifra de afaceri, pentru hoteluri şi pensiuni, restaurante, baruri, cafenele, saloane de înfrumuseţare şi spălătorii auto.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns