GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ

În urma a 10 percheziții efectuate în județele Buzău și Galați de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău, a fost destructurată o grupare infracțională bănuită de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

 

La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, 8 pe raza judeţului Buzău şi 2 pe raza judeţului Galaţi, la persoane bănuite de trafic de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Galaţi, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Buzău şi ai I.J.J. Buzău.

IMG-20170126-WA0003   1În urma perchezițiilor, au fost ridicate 100 de plicuri şi 55 de g. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, de origine vegetală, precum şi telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, liderii grupării infracționale, un bărbat, de 21 de ani şi alţi doi, în vârstă de 20 ani, ar fi achiziţionat substanțele interzise din Galaţi. Periodic, produsele erau transportate în municipiul Buzău, cu sprijinul altor trei persoane, contra unor sume de bani şi a diferite cantităţi din respectivele susbstanţe.

Ulterior, cu sprijinul altor 3 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, substanţele cu efect psihoactiv ar fi fost porţionate şi apoi comercializate în municipiul Buzău.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, tot pentru audieri, urmând a fi citate şi conduse la sediul instituţiei şi aproximativ 60 de persoane, în calitate de martori.

Sursa:IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns