Exerciţiu Siriu

INCENDIU - SIMULARE

În ziua de 26 septembrie a.c. la barajul Siriu se va desfăşura un exerciţiu de alarmare publică şi de intervenţie în caz de avarie, concepţia acestuia urmând a fi prezentată în jurul orei 10:20, la casa barajului.
Prin acest exerciţiu se urmăreşte verificarea capacităţii de organizare şi conducere a activităţilor de către autorităţile administraţiei locale şi pregătirea locuitorilor din zonă pentru astfel de situaţii.
Pe timpul simulării prin sirenele electrice se vor transmite semnalele:

  • “alarmă la dezastre” (care se compune din : 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele)

“încetarea alarmei”(care se compune dintr-un sunet continuu de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute)
La recepţionarea semnalului de alarmă vă rugăm să nu intraţi în panică şi să urmaţi instrucţiunile autorităţilor.
Pentru protecţia dumneavoastră şi a familiei trebuie să vă preocupaţi, permanent, pentru cunoaşterea regulilor si măsurilor de siguranţă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, cunoaşterea tuturor riscurilor pentru zonele unde locuiţi sau vă desfăşuraţi activităţile (în acest caz zona inundabilă în cazul avarierii barajului Siriu), cunoaşterea prevederilor documentelor, planurilor operative întocmite de autorităţile administraţiei locale şi a legislaţie în vigoare.
În caz real, după recepţionarea semnalului de alarmă, cetăţenii, dacă se găsesc în zonă inundabilă, sunt obligaţi să-şi ia măsurile de autoprotejare şi să se deplaseze în raioanele de evacuare stabilite .
Experienţa arată că, persoanele care s-au pregătit, au putut acţiona calm şi corect reuşind, să atenueze efectele situaţiilor de urgenţă asupra vieţii lor şi a familiei.

Autor: ISU BUZĂU

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns