Dosar penal în cazul exploziei produse la un bloc din Reşiţa

[corner-ad id=1]1(175)Din cauza deflagraţiei 16 apartamente au fost distruse complet şi toate celelalte de pe scara cu nouă etaje au diferite pagube.

Mai mult de 50 de persoane au fost evacuate, marţi seară, din blocul în care a avut loc o explozie cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze şi în urma căreia o persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite.

Parchetul Judecătoriei Reşiţa a deschis un dosar penal în cazul exploziei produse.

Marţi, la sediul Primăriei a avut loc o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a decis ca cele 50 de persoane evacuate din blocul în care s-a produs explozia să fie cazate de autorităţile locale, iar bunurile acestora, rămase în apartamente, să fie păzite de Poliţia Locală.

14 persoane au fost cazate la Colegiul Bănăţean.

Ceilalţi au refuzat ajutorul municipalităţii si au preferat sa-şi petreacă noaptea la rude sau la prieteni. În acelaşi timp, consilierii locali din cadrul Primăriei Reşiţa au aprobat un ajutor financiar pentru cetăţenii evacuaţi din locuinţele lor.

Din cauza deflagraţiei 16 apartamente au fost distruse complet şi toate celelalte de pe scara cu nouă etaje au diferite pagube.

Au fost distruse geamurile la toate blocurile şi unităţile economice din preajma exploziei.

Structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, iar locatarii nu mai au voie să intre în apartamente.

În cursul zilei de miercuri, sub asistenţa pompierilor şi poliţiştilor, grupuri mici de proprietari vor intra în apartamentele avariate pentru a recupera acte, bani sau bunuri de strictă necesitate.

„O comisie specială analizează la faţa locului starea imobilului şi va elabora un plan de reparaţii ce va fi înaintat primului ministru Ponta fiindcă administraţia publică locală nu este în stare să susţină financiar un asemenea proiect de reabilitare” declară primarul oraşului, Mihai Stepanescu.

La 1 septembrie 2012 un bloc de garsoniere din Reşiţa a sărit în aer din cauze similare.

Locatarii au fost evacuaţi. În ciuda demersurilor repetate, întreprinse de autorităţile locale, nici astăzi nu există o hotărîre de guvern care să permită începerea consolidării imobilului afectat de deflagraţie.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns