Djuvara: „Ridicarea unei moschei in Bucuresti este o CRIMA. Facem un punct de dezvoltare a islamismului”

neagu-djuvara-610x300Istoricul Neagu Djuvara a criticat in termeni duri constructia unei moschei la Bucuresti, un proiect avizat de Guvernul condus de Victor Ponta.

„E o mare greseala (…) Cu toate ca acest individ pe care nu pot sa-l sufar, domnul Victor Ponta, a fagaduit asa – a incasat statul roman, o fi incasat si el ceva, ca sa se faca o mare moschee la noi – e o crima. Am avut noroc cu Dunarea, care a aparat Europa de musulmani si acum facem la noi un fel de punct de dezvoltare a islamismului in Europa. Doamne fereste”, a precizat istoricul Neagu Djuvara, intr-un interviu acordat postului Realitatea Tv.

In plus, el a criticat faptul ca intelectualilor din Romania nu li s-a cerut parerea cu privire la realizarea proiectului.

„N-a fost intrebat nimeni. Sunt convins ca daca ar fi fost intrebat Andrei Plesu sau Liiceanu sau Patapievici sau cativa din intelectuali… ca – slava Domnului! – avem cativa intelectuali de foarte mare calitate”, a comentat istoricul, citat de ziare.com.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri patrati situat pe bulevardul Expozitiei nr. 22-30, Sector 1, pentru constructia unei moschei.

Terenul de peste 11.000 de metri patrati, de langa Romexpo, cu o valoare estimata la patru milioane de euro, pentru construirea unei moschei cu o capacitate de 2.000 de persoane, a fost dat in concesiune Muftiatului Musulman Cultural la sfarsitul lunii mai, prin hotarare de Guvern.

Sursa: aktual24.ro

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns