Codul fiscal va fi modificat de anul viitor

Businesspeople Using Laptops During Meeting[corner-ad id=1]Executivul a aprobat un proiect de lege în acest sens, care a fost deja trimis către Parlament şi va intra în procedură de urgenţă.

Codul fiscal va fi modificat de anul viitor odată cu introducerea impozitului forfetar.

Executivul a aprobat un proiect de lege în acest sens, care a fost deja trimis către Parlament şi va intra în procedură de urgenţă.

Conform documentului, barurile şi cafenelele amplasate central în capitală sau în primele 7 mari oraşe vor plăti anual, în funcţie de suprafaţă, între 1.500 şi 3.400 de euro.

Şi codul insolvenţei a fost aprobat miercuri de guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

Este nevoie de un cod al insolvenţei, declara premierul Victor Ponta, întrucât prea multe firme intră în insolvenţă ca să fraudeze statul, practic, evaziunea fiscală fiind ascunsă sub această haină.

„Dacă trei companii din acelaşi domeniu îşi plătesc taxele şi una fraudează statul şi nu îşi plăteşte taxele, evident că aceea este avantajată şi vreau, prin codul actual, domnul ministru, să dăm un semnal foarte clar.

„Cei care intră în insolvenţă doar ca să nu-şi plătească taxe la stat, aceia se duc direct în faliment. Nu-i mai protejăm. Cei care au probleme, sigur că da, aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate, îi ajutăm să se refacă, să se restructureze”, a declarat Victor Ponta.

În ultimii ani, potrivit datelor furnizate de specialişti, insolvenţa a ajuns un fenomen de amploare fiind afectaţi atât statul, care încasează mai puţini bani la buget, băncile, furnizorii şi nu în ultimul rând angajaţii, care îşi pierd locurile de muncă.

Şi codul silvic se află în atenţia guvernului. Ministrul pentru ape şi păduri, Lucian Varga, insistă ca noul proiect aflat în dezbatere publică să blocheze tăierile ilegale de păduri prin controale severe şi sancţiuni înăsprite.

Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns