CE cere României să modifice practicile de rambursare a TVA

bunuriComisia Europeană ar putea trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE, după ce a declanşat a doua fază a procedurii de sancţionare, privind încălcarea legislaţiei comunitare.

Comisia Europeană ar putea trimite România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii, după ce astăzi a declanşat a doua fază a procedurii de sancţionare, sub forma a cinci avize motivate privind încălcarea legislaţiei comunitare.

Bruxelles-ul cere, printre altele, ca România să modifice în următoarele două luni practicile administrative de rambursare a taxei pe valoare adăugată.

Printre avizele motivate trimise României se află şi cel prin care i se cere să-şi modifice practicile de rambursare a TVA pentru companii şi mediul de afaceri.

E vorba de practicile administrative de rambursare a TVA.

„Din sesizările pe care le-am primit am aflat că uneori poate dura chiar un an să fie rambursat TVA către companii şi mediul de afaceri şi aceasta este o mare problemă pentru acele companii şi de aceea vrem ca România să se conformeze procedurilor” spune purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Emer Traynor.

Emer Traynor a explicat că această practică nu este conformă cu normele Uniunii Europene în materie de TVA.

„O procedură similară a fost deschisă astăzi şi împotriva Italiei, deşi încă ne aflăm în faza de colectare de informaţii”, purtătoarea de cuvânt a Comisiei.

Ceea ce de fapt doreşte Comisia – şi aceasta face parte dintr-un pachet mai larg de reformă în domeniul TVA – este ca procedura administrativă să sprijine mediul de afaceri şi să nu îi creeze dificultăţi.

Trebuie adăugat şi că statele membre ce au primit astăzi avize motivate, printre care şi România, au depăşit termul limită, iar în martie anul acesta le-au fost transmise scrisori de notificare oficială.

 

 Preluat de pe: ROMANIA – ACTUALITATI
Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns