Care este cel mai urât animal din lume – FOTO

pesti-radioactiviUn peşte gelatinos din Oceanul Pacific care seamănă cu chipul unei persoane în vârstă, cu trăsăturile deformate, a fost ales cel mai urât animal din lume, au anunţat, joi, organizatorii unui concurs insolit iniţiat cu scopul de a sensibiliza populaţia în legătură cu destinul speciilor ameninţate.

Potrivit AFP, Psychrolutes marcidus trăieşte la adâncimi cuprinse între 600 de metri şi 1.200 de metri în largul coastelor australiene şi este ameninţat cu dispariţia din cauza pescuitului intensiv cu ajutorul plaselor şi al năvoadelor.

Aspectul său corporal, care are alura unei feţe de moşneag cu un nas mare şi moale, i-a asigurat primul loc în această competiţie organizată pe internet. Peştele gelatinos a primit 795 de voturi dintr-un total de peste 3.000 de opinii exprimate.

peste-gelatinos

Kakapo, un papagal nocturn neozeelandez, denumit şi „papagal-bufniţă”, care nu poate să zboare, s-a clasat pe locul al doilea.

Kakapo whole animal lateral copy

Pe locul al treilea s-a situat Axolotl, un amfibian caudat din Mexic, care are capacitatea de a-şi petrece întreaga viaţă în stadiu larvar, fără se transforme niciodată pentru a deveni adult, a precizat Coralie Young, de la British Science Association, care a patronat acest eveniment organizat la Newcastle în Marea Britanie.

S-au mai aflat în cursă maimuţa cu trompă (Nasalis larvatus), uşor de recunoscut pentru nasul ei uriaş, testiculele roşii şi abdomenul proeminent, dar şi broscuţa din lacul Titicaca a cărei piele plisată din abundenţă îi permite să respire mult timp sub apă, dar a cărei înfăţişare i-a adus trista poreclă de „broască scrot”.

În total, site-ul care a găzduit competiţia a atras 88.000 de vizitatori.

„A fost o manieră amuzantă de a sensibiliza opinia publică în legătură cu protejarea naturii”, a declarat Coralie Young.

Titlul decernat peştelui câştigător îi va permite acestuia să devină mascota oficială a Societăţii de Protejare a Animalelor Urâte (http://uglyanimalsoc.com/), care grupează umorişti ce sprijină cauza speciilor ameninţate cu dispariţia, pedepsite din cauza aspectului lor fizic ingrat.

Această asociaţie afirmă că a fost înfiinţată pentru „a-i pune în valoare pe unii dintre copiii pedepsiţi cel mai mult de Mama Natură” şi consideră că „ursul panda face obiectul unei atenţii mult prea mari”.

Preluat de pe: MEDIAFAX

 

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns