BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 28 noiembrie 2013

politia-braileana2Persoane dispărute, depistate de poliţişti

În ziua de 28 noiembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni, a fost depistată CALCAN AURELIA, în vârstă de 73 de ani, a cărei dispariţie fusese sesizată poliţiei la data de 22 noiembrie a.c..

Femeia a fost găsită pe raza comunei Cochirleanca, la domiciliul unei rude.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti în ziua de 28 noiembrie a.c., s-a mai reuşit clarificarea situaţiei unei alte femei, în vârstă de 41 de ani, din comuna Merei, care dispăruse de la domiciliu din luna septembrie a acestui an, precum şi depistarea, pe raza comunei Chiliile, a minorei STANCIU ANDREEA-GEORGIANA, de 16 ani, urmărită la nivel naţional din data de 3 octombrie a.c..

Dispariţia minorei a fost sesizată Poliţiei municipiului Rm. Sărat la data de 2 octombrie, după ce aceasta nu s-a mai prezentat din învoire la un centru de ocrotire din Rm. Sărat.

Poliţiştii au încredinţat-o reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.

 

Bunuri provenite din furt, găsite de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare / Prejudiciul a fost recuperat integral, iar suspectul a fost reţinut de poliţişti

La data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Glodeanu Siliştea, suspectat de comiterea unui furt dintr-un imobil situat pe raza localităţii de domiciliu, în perioada 3-10 noiembrie a.c..

Activitatea s-a desfăşurat în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Pogoanele.

Poliţiştii au găsit în locuinţa suspectului mai multe bunuri provenite din furtul respectiv, iar în urma activităţilor desfăşurate s-a reuşit recuperarea integrală a prejudiciului, a căruia valoare a fost estimată de către păgubit la 400 de lei.

Împotriva suspectului a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii lui activităţi infracţionale.

 

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, aduse la îndeplinire de poliţişti 

La data de 28 noiembrie a.c., la Secţia 13 poliţie rurală Smeeni au fost primite mandatele de executare a pedepsei emise de Judecătoria Pogoanele pe numele a doi bărbaţi în vârstă de 43 şi 47 de ani, ambii din comuna Smeeni, condamnaţi la 3 ani, respectiv 2,6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii s-au deplasat la domiciliile celor doi şi au adus la îndeplinire mandatele. Bărbaţii respectivi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, de unde vor fi transferaţi   într-un penitenciar, în vederea executării pedepselor.

Factorii poştali, instruiţi de poliţişti / Poliţiştii au reamintit factorilor poştali regulile pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt şi tâlhărie

La data de 28 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, au desfăşurat o nouă activitate preventivă de instruire a factorilor poştali care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Buzău.

Poliţiştii s-au întâlnit cu 72 de factori poştali la Oficiul Poştal de Distribuţie Centralizată Buzău şi au discutat cu aceştia despre regulile ce trebuie respectate în timpul păstrării, manipulării şi transportului valorilor monetare, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

De asemenea, poliţiştii le-au reamintit să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112, dacă observă în apropierea lor persoane sau autovehicule suspecte.

Nereguli sancţionate în trafic

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră în ultimele 24 de ore, au fost constatate şi sancţionate 280 de abateri de la regulile de circulaţie, 100 dintre acestea fiind la regimul legal de viteză.

Unul dintre şoferii sancţionaţi contravenţional din cauza vitezei cu care şi-au condus maşinile a fost lăsat fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, autoturismul la volanul căruia se afla acesta fiind înregistrat în timp ce rula cu peste 100 km/h pe DN2 E85, în localitatea Costeşti.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte trei permise de conducere pentru depăşiri neregulamentare, unul dintre conducătorii auto care au comis această abatere fiind depistat în timp ce depăşea la trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localităţii Bâlhacu.

 

Atenţie la pietoni!

La data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, pe DN 10, în localitatea Cândeşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat că un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani din comuna Berca a acroşat un adolescent în vârstă de 14 ani, care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, însă nu a rămas internată.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările.

 

Copil de patru luni, decedat la domiciliu

În seara zilei de 28 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 13 poliţie rurală Smeeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor în vârstă de 4 luni a decedat în locuinţa părinţilor săi, situată pe raza comunei Smeeni.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că, în jurul orei 17.00, mama copilului l-a lăsat singur aproximativ zece minute, iar când a revenit a constatat că acesta nu mai respira şi a solicitat intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău.

La faţa locului, personalul medical a constatat decesul copilului.

În urma examinării sumare a cadavrului, nu au fost observate urme de violenţă.

Cadavrul a fost transportat la morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău, în vederea efectuării necropsiei.

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns