BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 27 noiembrie 2013

rovignetaAcţiune în sistem integrat organizată de poliţiştii buzoieni, pentru menţinerea siguranţei în zona unităţilor de învăţământ

La data de 27 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00 – 20.00, Poliţia municipiului Buzău a organizat o acţiune în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale în perimetrul stradal, în special pe traseele de afluire/defluire din zona unităţilor de învăţământ.

S-a avut în vedere prevenirea situaţiilor de risc în care ar putea fi implicaţi elevii, atât ca victime, cât şi ca făptuitori, precum şi asigurarea climatului de siguranţă rutieră.

Au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, jandarmi şi poliţişti locali, care au acţionat în zona a 13 unităţi de învăţământ, au efectuat verificări la 84 de societăţi comerciale şi unităţi de alimentaţie publică şi au legitimat 312 persoane, dintre care 22 au fost conduse la sediul poliţiei municipale.

De asemenea, poliţiştii au oprit pentru control 76 de autovehicule (7 înmatriculate în alte state) şi au efectuat verificări în bazele de date cu privire la 27 dintre acestea.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale (8 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 24 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 4 la alte acte normative) în valoare totală de 3790 de lei.

 

Suspect de evaziune fiscală de peste 900.000 de lei, depistat şi reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor

La data de 27 noiembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti de la Poliţia municipiului Buzău – Biroul Rutier, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), s-a reuşit depistarea unui cetăţean turc în vârstă de 53 de ani, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din Buzău (societate cu obiect principal de activitate – comerţ cu produse agroalimentare), care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar în care este suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii l-au depistat pe raza municipiului Buzău, într-un autocar ce se deplasa pe ruta Bucureşti – Iaşi şi l-au condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Societatea administrată de bărbatul în vârstă de 53 de ani este suspectată că, în perioada februarie 2012 – martie 2013, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute din comercializarea cărnii şi a produselor din carne congelată achiziţionate din spaţiul Uniunii Europene, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A. în sumă totală de 931.162 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva suspectului şi continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Totodată, se întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

 

Suspect de furt din auto, identificat de poliţiştii buzoieni / Poliţiştii reamintesc deţinătorilor de autovehicule că trebuie să asigure corespunzător portierele, chiar şi atunci când se îndepărtează de maşini pentru scurt timp

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul de Investigaţii Criminale au identificat miercuri un adolescent în vârstă de 14 ani, din Buzău, principalul suspect în cazul unui furt din auto comis în urmă cu o zi pe raza municipiului Buzău.

Adolescentul este suspectat că, la data de 26 noiembrie a.c., în intervalul 12.00 – 12.10, profitând de faptul că portierele au fost lăsate neîncuiate, a sustras dintr-un autoturism o geantă ce conţinea documentele unei firme.

Furtul era înregistrat în evidenţe cu autor necunoscut.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău continuă cercetările, pentru a stabili dacă suspectul a mai comis astfel de fapte.

                   Totodată, pentru prevenirea furturilor de acest gen, poliţiştii reamintesc deţinătorilor de autovehicule că trebuie să fie prevăzători şi să încuie portierele, chiar şi atunci când se îndepărtează de maşină pentru scurt timp.

                   Hoţilor le este suficient un moment de neatenţie pentru a sustrage bunurile de valoare din autovehiculul găsit neasigurat!

 

Nereguli sancţionate de poliţiştii rutieri în trafic

În cadrul activităţilor desfăşurate în ziua de 27 noiembrie a.c., pe raza judeţului, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fluidizarea şi controlul traficului rutier, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat 255 de contravenţii la regimul circulaţiei.

Abaterile au fost comise de 172 de conducători auto, 20 de pietoni, 8 căruţaşi şi 7 biciclişti, iar amenzile aplicate de poliţişti au totalizat 34.880 de lei.

Împotriva a patru dintre şoferii indisciplinaţi a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, doi dintre aceştia fiind depistaţi în timp ce nu acordau prioritate de trecere pietonilor sau autovehiculelor care aveau acest drept, iar doi fiind depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice (0,24 mg/l şi 0,21 mg(l alcool pur în aerul expirat).

Tot sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat şi un şofer în vârstă de 33 de ani, din comuna Gălbinaşi, al cărui autoturism a fost oprit pentru control pe raza localităţii Tăbărăşti.

Întrucât etilotestul a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto respectiv i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns