BULETIN INFORMATIV privind evenimente şi activităţi din ziua de 26 noiembrie 2013

5-masina-politie-logan-11vt-vt2Administratori suspectaţi de evaziune fiscală şi „stopaj la sursă”, cercetaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor / Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată la 442.834 de lei

Ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva a doi buzoieni în vârstă de 45 şi 50 de ani, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Cei în cauză sunt suspectaţi că, în perioada ianuarie 2010 – septembrie 2011, în calitate de administratori ai unei societăţi cu obiect principal de activitate „comerţul cu ridicata nespecializat de mărfuri alimentare, băuturi şi tutun”, nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile obţinute din comercializarea de carne şi produse congelate din carne şi ar fi înregistrat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale (constând în achiziţii fictive de carne şi produse congelate din carne), sustrăgându-se în acest mod de la plata unui impozit pe profit şi TVA în sumă de 417.810 de lei.

De asemenea, cei doi buzoieni mai sunt suspectaţi că, în perioada 1 septembrie 2009 – 30 septembrie 2011, ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat la bugetul general consolidat, impozite şi contribuţii cu stopaj la sursă în valoare de 25.024 de lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

 

Suspect de furt, prins în flagrant de poliţiştii buzoieni

În noaptea de 26 spre 27 noiembrie a.c., în jurul orei 00.30, în timp ce executa serviciul de patrulare în cartierul Dorobanţi 2, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a fost sesizat de un buzoian în vârstă de 57 de ani cu privire la faptul că o persoană i-a sustras patru panouri de la gardul din lemn ce înconjoară blocul în care locuieşte.

Poliţiştii au început imediat activităţile ce se impuneau şi au reuşit la scurt timp să prindă principalul suspect – în vârstă de 58 de ani, domiciliat în municipiul Buzău, la locuinţa acestuia fiind găsite panourile sustrase.

Suspectului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău.

 

Delicte silvice, constatate şi sancţionate de poliţiştii din Tisău

Poliţişti din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău, împreună cu specialişti silvici, au efectuat, la data de 26 noiembrie a.c., un control asupra legalităţii transportului de material lemnos.

De asemenea, au fost efectuate verificări şi în zona pădurilor de pe raza comunei, ocazie cu care a fost depistat un localnic în vârstă de 50 de ani, imediat după ce a tăiat ilegal 9 arbori nemarcaţi. Întrucât în urma calculului efectuat de organele silvice valoarea prejudiciului adus pădurii a fost estimată la 404 lei, împotriva bărbatului respectiv a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 2000 de lei amendă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Aceeaşi măsură a fost luată şi împotriva unui alt bărbat din comuna Tisău, pe care poliţiştii l-au depistat la scurt timp după ce a tăiat ilegal 9 arbori din pădurea sa. În acest caz, valoarea prejudiciului adus pădurii a fost estimată de specialiştii silvici la 330 de lei.

 

Cercetări finalizate de poliţişti în cazul unui bărbat suspectat de infracţiuni la Codul Silvic / Prejudiciul (peste 70.000 de lei) a fost recuperat în proporţie de aproximativ 90%

                    La data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Tisău au finalizat cercetările în cazul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, administrator a unei societăţi de exploatare a materialului lemnos, suspectat de săvârşirea de infracţiuni la Codul Silvic.

Suspectul a fost depistat de poliţişti şi angajaţi ai Ocolului Silvic Tisău, la data de 18 iunie a.c., în pădurea Ocolului Silvic Tisău, cu un dispozitiv de marcare silvic (ciocan rotund) fals.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că administratorul respectiv ar fi folosit acel dispozitiv de marcare silvic fals pe 257 de arbori nemarcaţi, cu o valoare de 70.100 de lei, pe care i-ar fi tăiat ilegal şi sustras, materialul lemnos fiind comercializat ulterior prin intermediul firmei.

Poliţiştii au reuşit să recupereze cea mai mare parte din prejudiciul cauzat pădurii, respectiv 60.500 de lei.

Dosarul în care bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „folosirea fără drept sau contrar reglementărilor specifice în vigoare a dispozitivelor speciale de marcat”, „instigare la falsificarea dispozitivelor speciale de marcat”, „tăiere fără drept de arbori” şi „furt de arbori” a fost înaintat de poliţişti Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

 

233 de abateri la regimul circulaţiei, sancţionate de poliţiştii rutieri în ultimele 24 de ore

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat în ziua de 26 noiembrie a.c. acţiunile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie şi au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.370 de lei.

90 dintre abaterile constatate au fost la regimul legal de viteză, în două situaţii impunându-se şi luarea măsurii de reţinere a permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Fără permis, din cauza vitezei, au rămas un bărbat de 38 de ani din Bucureşti şi un buzoian de 43 de ani, care şi-au condus maşinile cu peste 100 km/h în localităţile Costeşti (DN2 E85), respectiv Măgura (DN 10).

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte şase permise, dintre care cinci pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea şi depăşirea şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Autor: IPJ BUZAU

Partajează şi tu pe:
Facebook Twitter Plusone Stumbleupon Delicious Tumblr Linkedin Email Print
Pin It

Lasă un răspuns